PDA

View Full Version : problem in playing the demo!Need help!


Bastos
31-10-08, 17:46
I installed the demo fine but when i run the demo, it goes slow, the animations don't flow very well, the firts cutscene is not playing smooth too...whats the problem? i don't know if my pc is up to the game because i cannot run the 'system labs can u run it?' program because firefox crashes!:hea:

my pc is a sonyvaio, 2gb ram intel core 2duo, vista, nvidia geforce 8400mGT

can someone help?

2kool4u
31-10-08, 18:46
Ditto its really laggy, i dunno what to do o.o

St4r
31-10-08, 18:57
You might wanna try turning resolution and details (especially shadows) a bit down.

igonge
31-10-08, 22:39
My demo is laggy too when all the settings are maxed out but when I turn off the shadows the demo runs sooooooooo smoothly :).

Nemo_91
31-10-08, 22:59
Your PC is quite good. Turn off the shadows. :)

takamotosan
31-10-08, 23:08
i try to load the game, and it tells me it won't start on the current settnigs. i've changed all the settings, and it STILL won't run.

what do i do?

Nemo_91
31-10-08, 23:11
i try to load the game, and it tells me it won't start on the current settnigs. i've changed all the settings, and it STILL won't run.

what do i do?

Do you get this message "Failed to initialize the Direct3D settings on the current settings" ?

takamotosan
31-10-08, 23:12
Do you get this message "Failed to initialize the Direct3D settings on the current settings" ?

that exact one, yes.

Nemo_91
31-10-08, 23:13
that exact one, yes.

Then your graphics card doesn't support shader model 3.0. What graphics card do you have?

takamotosan
31-10-08, 23:19
Then your graphics card doesn't support shader model 3.0. What graphics card do you have?

omg i have NO idea.

this computer is like, 5 years old though.

and it's never been updated.

here's the specs on the cpu:

2600 + (2.08 GHz)
AMD Athlon XP processor

512 MB PC2700
DDR SDRAM memory

120 GB
"Ultra" DMA hard drive

CD-RW
48x12x48x max speed

DVD-ROM
16x max speed

Nemo_91
31-10-08, 23:23
http://www.tombraiderforums.com/showthread.php?t=137280

Visit this thread to identify your graphics card.

EscondeR
01-11-08, 17:53
Not only video card is old but also CPU, and RAM is low.

@ Bastos: And about Sony Vaio - laptops are everything BUT a gaming solution mostly. GF 8400M is not good for TRU. Try disabling FullScreen FX, Shadows, Reflections and Water FX though.