PDA

View Full Version : Help Lara is invisible.


oocladableeblah
10-12-06, 00:47
I installed tr1 and tr1 gold I booted up gold and lara is invisble or partially there. How do I fix this?
heres a pic and delete the post that I made about this in the tr1 boards I figured I would get more help here. Thank you :)
http://img207.imageshack.us/img207/1241/untitledddddny3.jpg (http://imageshack.us)

Lara Lover
10-12-06, 11:59
Lara is invisible!!
Ensure Depth Buffering is set to Emulate W-buffering. See Setup Image Ref: 9 (http://www.tombraiderhub.com/faq/images/dgvoodoosetup.jpg). ATI cards and nVidia 6xxx series require this setting.

From Tomb Raider Hub. :wve:

Anubis_AF
10-12-06, 12:04
Why did you post this twice?

oocladableeblah
11-12-06, 03:41
Ok I set the setting with the dgvoodoo and I can see lara, but now the colors on the screen are all screwed up. fmvs look fine it's just during gameplay and the main menu. ahh my computer double posted.

Celephais
11-12-06, 09:32
I've no idea how often this has been mentioned but as I rarely visit the Tech Support Forum I'll mention it anyway :whi:

I've had a prolem too using DGVoodoo in TR1 where a lot of the textures have holes in them. Lara isn't invisible but there are definite gaps in her model. And a lot of the scenery looks like it's riddled with bullet holes, (or more likely artillery fire!) As you get closer to them they "heal" over. However I found that switching the in game Detail Level from "Mipmapping " to "Normal" fixed this. So when you're playing TR1 go to the in game menu and switch detail level to Normal and see what happens.

Joseph
11-12-06, 15:23
You should select Colour keying method to 'Alpha'. It's in the DgVoodoo.setup menu, tab Glide. Make sure you select DOS platform before make changes!

oocladableeblah
11-12-06, 23:23
Ok thanks guys I got lara to be visible. Now this isn't a realy big problem, but when I turn with lara and I stop she doesn't stop right away she stops a second later is there anyway to fix this if not then I can get used to it. One thing I noticed is the graphics are a little better on the pc than the ps1 version and the blood is like drops and not little squares of pixels :)

Joseph
12-12-06, 00:00
The graphics are better because of DgVoodoo. :)

For the responsiveness, try this: TR1/ DgVoodoo + Lara moving too fast (http://www.tombraiderforums.com/showthread.php?t=30672)

But for the keyboard responding too slow, you may need the priority fix

oocladableeblah
12-12-06, 00:24
Thanks Joseph. lol I have another problem now sometimes the game crashes. Like I saved it at a certain part and I tried to load it again and the game just closed, and now just a few minutes a go I finished the first level and after it showed how many kills I got the game just closed.

Joseph
12-12-06, 01:12
You have a hyperthreaded cpu? Could this (http://www.tombraiderforums.com/showpost.php?p=1085413&postcount=7) be helpful?

oocladableeblah
12-12-06, 01:24
Thanks again :)

Joseph
12-12-06, 01:29
You're welcomeoocladableeblah. But at least please mention to the readers if it solved your problem. ;)

oocladableeblah
12-12-06, 01:38
It did solve my problems :D

Joseph
12-12-06, 01:42
this (http://www.tombraiderforums.com/showpost.php?p=1085413&postcount=7) you mean?

oocladableeblah
12-12-06, 01:43
Yeah

BoyTRaider
12-12-06, 02:02
Lol, this has happened to me once but the weird thing about it was that it was in the PS version... I only saw Lara's braid moving. :D Lol

I reset the PS2 and the glitch went away.

abraham
12-12-06, 08:07
oh yea this happened in legend,were lara went completly invisable and it looked like a first person shooter game,it was funny.happened a few times