www.tombraiderforums.com

Go Back   www.tombraiderforums.com > Tomb Raider Modding > Tomb Raider Level Editor

Reply
 
Thread Tools
Old 12-01-18, 22:10   #1
GabrielCroft
Explorer
 
GabrielCroft's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Brazil
Posts: 919
Default Jeep and missing sounds bug?

Hey there!
I'm working in a new project so I'm facing two bugs right now (that I don't know how to solve...)

First, I placed a jeep in the level, and when Lara reaches a room nearby (and also in the same room where the jeep is), the letter D keeps appearing and disappearing in the lower right screen.

The second bug is... sometimes the jump switch sound plays, sometimes not. The same happens with the dog death sound. Any help here? Thank you so much.
__________________
"Isn't that what it's all about? Why we dig up the past? To understand it."
GabrielCroft is offline   Reply With Quote
Old 12-01-18, 23:52   #2
psiko
Archaeologist
 
psiko's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Posts: 1,574
Default

For the first bug Paolone told me he is working for a solution.
psiko is offline   Reply With Quote
Old 13-01-18, 01:50   #3
GabrielCroft
Explorer
 
GabrielCroft's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Brazil
Posts: 919
Default

So this might be connected to NGLE then?
__________________
"Isn't that what it's all about? Why we dig up the past? To understand it."
GabrielCroft is offline   Reply With Quote
Old 13-01-18, 02:38   #4
psiko
Archaeologist
 
psiko's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Posts: 1,574
Default

Trng, so it's not your fault.
psiko is offline   Reply With Quote
Old 13-01-18, 10:31   #5
AkyV
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Hungary
Posts: 3,115
Default

Quote:
Originally Posted by GabrielCroft View Post
First, I placed a jeep in the level, and when Lara reaches a room nearby (and also in the same room where the jeep is), the letter D keeps appearing and disappearing in the lower right screen.
I have a simple bug-fix for that in my plugin. Hardcoded, so it should be solved simply right away if you install it.
AkyV is offline   Reply With Quote
Old 13-01-18, 14:03   #6
GabrielCroft
Explorer
 
GabrielCroft's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Brazil
Posts: 919
Default

Quote:
Originally Posted by psiko View Post
Trng, so it's not your fault.
Alright, thank you, psiko!

Quote:
Originally Posted by AkyV View Post
I have a simple bug-fix for that in my plugin. Hardcoded, so it should be solved simply right away if you install it.
I don't know anything about plugins... but where can I download it?
__________________
"Isn't that what it's all about? Why we dig up the past? To understand it."
GabrielCroft is offline   Reply With Quote
Old 13-01-18, 14:07   #7
Mulf
Archaeologist
 
Mulf's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Hamburg, Germany
Posts: 1,126
Default

http://www.tombraiderforums.com/show...in#post7810095
Mulf is offline   Reply With Quote
Old 13-01-18, 14:14   #8
GabrielCroft
Explorer
 
GabrielCroft's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Brazil
Posts: 919
Default

Thank you!

Do you guys know some fix about the missing sounds issue I'm facing
__________________
"Isn't that what it's all about? Why we dig up the past? To understand it."
GabrielCroft is offline   Reply With Quote
Old 13-01-18, 14:32   #9
Dustie
Relic Hunter
 
Dustie's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: AoD 1.5 by freakraider (Poland)
Posts: 7,960
Default

Quote:
Originally Posted by GabrielCroft View Post
Thank you!

Do you guys know some fix about the missing sounds issue I'm facing
It's a general issue that has no single solution so far and all builders face it.

WadMerger does not correctly copy sound effect associations when it copies objects over to the target WAD and if you use the Sound Manager module in WM it is very likely to mess up the sounds of your WAD.

Sadly, there does not seem to be a comprehensive guide on fixing missing sounds and if you use custom WADs it gets even more complicated. The most basic solution is editing sounds.txt and use it for rebuilding SAM+SFX files of your WAD with pcwadsfx - I believe this is covered by the official TRLE manual.

More automated solution would be using Sapper's SoundEditor tool, which supposedly can scan through your WAD and check which objects call for which sounds and correct the WAD's SFX+SAM files.

Last edited by Dustie; 13-01-18 at 14:33.
Dustie is offline   Reply With Quote
Old 13-01-18, 14:32   #10
Mulf
Archaeologist
 
Mulf's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Hamburg, Germany
Posts: 1,126
Default

Regarding the sounds, have you checked the sounds.txt for your level? For SWCH_01 and DOG_DEATH, the entry in the CH (chance) column should be blank. Any other value, and the sounds in question play only x times out of 100.

EDIT: Yes, Wadmerger is evil (especially) when it comes to sounds (just have a look at Joey79100’s signature). Sapper’s Sound Editor can be downloaded from here: http://www.tombraiderforums.com/show...73&postcount=7

Last edited by Mulf; 13-01-18 at 14:37.
Mulf is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 01:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.