www.tombraiderforums.com

Go Back   www.tombraiderforums.com > Tomb Raider Series > Tomb Raider II

Reply
 
Thread Tools
Old 22-01-15, 03:57   #1
Peixoto
Student
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 243
Default Peixoto's Tomb Raider II patch

Let me present to you a new patch i created for Tomb raider II

This patch supports Tomb Raider II and Tomb Raider II Gold and allows\adds...

- Real widescreen with the right aspect ratio and field of view (and optionally the aspect ratio of the PSX version)

- Full support for Xinput controllers (Xbox 360, Xbox One and similar controllers) with working triggers\dpad

- Easily management of mods\reskins with no need to copy and paste files all the time or overwrite the game's files

- A new and very simple method to modify the game's textures that allows 32 bit textures in any resolution supported by the video card

- Deinterlaced FMVs

- An option to show the inventory as an overlay over the paused game screen (similar to the other games)

- Remastered FMVs

Download and ask questions here:
http://www.vogons.org/viewtopic.php?f=24&t=53121

Last edited by Peixoto; 27-03-17 at 05:06.
Peixoto is offline   Reply With Quote
Old 22-01-15, 07:00   #2
TRJTA
Professor
 
TRJTA's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: The Netherlands
Posts: 2,652
Default

Wow awesome, gonna try it out today. Does i't work with te 3-5 too?

I can't get it to work, it dumps the textures nicely, but when i put a changed dump01.dds file into the Replacements folder, nothing happens ingame.
Can you please describe step by step how to make it work?
__________________
AOD HD Graphics Patch Chapter 0A, 0B and 1 available for download now!

Last edited by TRJTA; 22-01-15 at 11:06.
TRJTA is offline   Reply With Quote
Old 22-01-15, 12:29   #3
Peixoto
Student
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 243
Default

Quote:
Originally Posted by TRJTA View Post
Wow awesome, gonna try it out today. Does i't work with te 3-5 too?

I can't get it to work, it dumps the textures nicely, but when i put a changed dump01.dds file into the Replacements folder, nothing happens ingame.
Can you please describe step by step how to make it work?
The help.exe program has detailed info about how to replace textures.

Try compiling the dumps. If it still doesn't work, run the game windowed and see what shows in the console, there should be some messages when it try to load replacements (happens when you load a level), if there isn't than it has not recognized the texture that corresponds to the dump.

How did the rest of the stuff worked?

Tomb raider 3 and 4 are DirextX6 and TR5 is DirextX7, they will require different patches that i will write if this one works.

Last edited by Peixoto; 22-01-15 at 12:53.
Peixoto is offline   Reply With Quote
Old 22-01-15, 15:36   #4
VictorXD
Relic Hunter
 
VictorXD's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: pillow
Posts: 7,548
Default

Awesome!!

You are the same guy that made those tools that are in the bplaced RE forum right? Nice job there too mate. I might give this a go later to test it. Does it replace the enviroment textures too?
__________________
Persecution to all non Luds Gate believers may God's wrath fall upon you sinners
VictorXD is offline   Reply With Quote
Old 22-01-15, 16:39   #5
AODfan
Archaeologist
 
AODfan's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Germany
Posts: 1,501
Default

Great tool!
Now we can have the updated iOS textures in our game!



They're not very pretty but it's something
AODfan is offline   Reply With Quote
Old 22-01-15, 17:04   #6
VictorXD
Relic Hunter
 
VictorXD's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: pillow
Posts: 7,548
Default


Awesome!!
__________________
Persecution to all non Luds Gate believers may God's wrath fall upon you sinners
VictorXD is offline   Reply With Quote
Old 22-01-15, 19:15   #7
Dustie
Relic Hunter
 
Dustie's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: AoD 1.5 by freakraider (Poland)
Posts: 8,177
Default

How does the widescreen fix work in this one? The instructions only say to put the Tomb2Fix folder in Tomb Raider 2 installation folder and run Tomb2Fix.exe if one has the multipatch already applied (which I believe I have). I did that and there's no difference in the game, it runs in my usual 640x480 pixels resolution. Do I have to run the setup again? If so, through Tomb2Fix or the original Tomb2.exe?

Moreover, when running Tomb2Fix the game doesn't see the savegame files in the original installation directory, it seems to be running as it was a fresh install.
Dustie is offline   Reply With Quote
Old 23-01-15, 01:35   #8
Peixoto
Student
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 243
Default

Quote:
Originally Posted by VictorXD View Post
Awesome!!

You are the same guy that made those tools that are in the bplaced RE forum right? Nice job there too mate. I might give this a go later to test it. Does it replace the enviroment textures too?
Yeah, that's me. It replaces any texture

Quote:
Originally Posted by AODfan View Post
Great tool!
Now we can have the updated iOS textures in our game!

They're not very pretty but it's something
You're doing it?

Quote:
Originally Posted by Dustie View Post
How does the widescreen fix work in this one? The instructions only say to put the Tomb2Fix folder in Tomb Raider 2 installation folder and run Tomb2Fix.exe if one has the multipatch already applied (which I believe I have). I did that and there's no difference in the game, it runs in my usual 640x480 pixels resolution. Do I have to run the setup again? If so, through Tomb2Fix or the original Tomb2.exe?

Moreover, when running Tomb2Fix the game doesn't see the savegame files in the original installation directory, it seems to be running as it was a fresh install.
Run the game's setup, select the resolution, than start the game: it will be at the correct aspect ratio. Help.exe has all the info you need, including a shortcut to start the game's setup

Last edited by Peixoto; 23-01-15 at 01:37.
Peixoto is offline   Reply With Quote
Old 23-01-15, 03:22   #9
PhantomPain
Archaeologist
 
PhantomPain's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Outta my mind  MMXV
Posts: 1,051
Default

That's amazing! Gonna check it out later
PhantomPain is offline   Reply With Quote
Old 23-01-15, 08:08   #10
Alex Fly
Legend
 
Alex Fly's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: France
Posts: 31,174
Smile

Great work, thanks for sharing !
__________________
Ask yourself WWLD : What would Lara do ? :)
Alex Fly is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 11:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.