www.tombraiderforums.com

Go Back   www.tombraiderforums.com > Tomb Raider Series > The Last Revelation

Reply
 
Thread Tools
Old 09-02-18, 14:57   #21
LateRaider
Archaeologist
 
LateRaider's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 1,390
Default

I've never heard of that before. I used Mizuno_Suisei's patch all the way through once and I didn't encounter that though... I can test if you want.

Edit - Dammit, it is broken. Does anyone know how to fix this?



Right here is the area archfiend was talking about. Lara can't push or pull the piece over that spot, even though she can freely move across it.
__________________
"TRForums: Where happiness goes to die." - Soma Holiday

Last edited by LateRaider; 09-02-18 at 15:34.
LateRaider is offline   Reply With Quote
Old 09-02-18, 15:54   #22
laravision
Archaeologist
 
laravision's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Kent, England
Posts: 2,179
Default

^ There are some conflicting stories of this bug occurring. I've dug through some old posts where the bug has been discussed. All this exe coding goes over my head so I'll leave it to you guys to decipher the science behind it. I will point out though, that this bug did not affect my playthrough using annl's HD mod, which originally didn't supply a patched exe, but it was still listed as a potential bug:

Quote:
In The Tomb of Semerket in the room you slide into if you lose the Senet game, at the last puzzle to get the key to open the door to the large rope room, when Lara tries to push the block over the burners a invisible wall prevents Lara from pushing it through the small tunnel resulting in the puzzle being impossible to complete and not being able to get the key.
Other posts from http://www.tombraiderforums.com/showthread.php?t=212207

Quote:
Originally Posted by Locke217 View Post
Which game breaking bug are you referring to? I had a problem in the loser's path where Lara couldn't push the senet piece past a certain point, but I was only using "Patched TOMB4.exe V2" which has a number of new features, but none of this HD stuff...
Quote:
Originally Posted by annl View Post
I have played the Tomb of Semerkhet with archfiend's holster straps mod and patched V2 exe.
The bug did NOT occur because it was modded with TRViewer. The bug occurs due to the fact it is modded using Fexmerger.
__________________
IronFistLaw75
laravision is offline   Reply With Quote
Old 09-02-18, 16:49   #23
LateRaider
Archaeologist
 
LateRaider's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 1,390
Default

Well, I've confirmed that the invisible wall seems to occur when the Grenade Bug is fixed. It even happens in Suikaze Raider's patched EXE. I have zero idea how to begin fixing this...

Oh, but I have to note, I found out how Quick Climb works.

Quick Climb:
000260BF
Original - 0F855B010000
Modified - 909090909090

Edit -

So right now, here's my findings...

Grenade Fix:
000490A4
Original - 0F84D8010000 < Grenades are broken, but you can move the Senet piece
Modified - 909090909090 < You can't move the Senet piece, but Grenades are fixed


...However, there's actually a third option.

909090019090 < Grenades are broken and you can't move the Senet piece

If you change or revert any of the other bytes, the game crashes when you try to load it. The "01" exception aside, the Grenade fix seems to be all-or-nothing.
__________________
"TRForums: Where happiness goes to die." - Soma Holiday

Last edited by LateRaider; 09-02-18 at 17:42.
LateRaider is offline   Reply With Quote
Old 09-02-18, 17:22   #24
annl
Archaeologist
 
annl's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: In my bedroom (most likely).
Posts: 1,297
Default

It is caused by modding the game using Fexmerger too, I don't know the cause but every time the level files are modded, things in the levels begin to corrupt. My TR4 HD mod did this, things such as the cobwebs in Tomb of Seth or the window at the beginning of the title sequence disappears.

Unfortunately, that bug occurs the first time the level is modded. TRViewer doesn't corrupt the level files but takes a lot longer to alter each level (and with 35 levels, it took ages to do my mod).
__________________
Mods: TR1 Sound Overhaul, TR2 Remixed, TR3 Transformed and TR4 HD.
annl is offline   Reply With Quote
Old 09-02-18, 17:26   #25
LateRaider
Archaeologist
 
LateRaider's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 1,390
Default

I'm using a hex editor on the EXE though. I've never once in my life touched FexMerger or TRviewer, and I've never modded a level file either.
__________________
"TRForums: Where happiness goes to die." - Soma Holiday

Last edited by LateRaider; 09-02-18 at 17:27.
LateRaider is offline   Reply With Quote
Old 09-02-18, 17:38   #26
annl
Archaeologist
 
annl's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: In my bedroom (most likely).
Posts: 1,297
Default

Oh, alright. I was just thinking, I think I was using the patched exe by Suikaze Raider anyway.
__________________
Mods: TR1 Sound Overhaul, TR2 Remixed, TR3 Transformed and TR4 HD.
annl is offline   Reply With Quote
Old 09-02-18, 17:40   #27
LateRaider
Archaeologist
 
LateRaider's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 1,390
Default

Sorry, I wasn't trying to be rude to you, AnnL. You're one of the only nice, dedicated people on this forum. I appreciate the info regardless.

Now, let's hope we can get to the bottom of this grenade fix. It's driving me mental.

Edit - For now, v1.2 is out, which removes the grenade fix. Use it if you intend to get all Secrets. Also, 1.1 is still up if you don't care about Secrets.
__________________
"TRForums: Where happiness goes to die." - Soma Holiday

Last edited by LateRaider; 09-02-18 at 18:36.
LateRaider is offline   Reply With Quote
Old 09-02-18, 20:21   #28
archfiend
Historian
 
archfiend's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 341
Default

I guess the only fix to that problem is by changing the exe in Tomb Of Semerkhet level. After getting the piece the fixed exe can be used again to continue on. I know it's a little bit annoying but it's better than nothing.
archfiend is offline   Reply With Quote
Old 10-02-18, 00:54   #29
sackboy123
Tomb Raider
 
sackboy123's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Canny Valley
Posts: 16,330
Default

Quote:
Originally Posted by annl View Post
It is caused by modding the game using Fexmerger too, I don't know the cause but every time the level files are modded, things in the levels begin to corrupt. My TR4 HD mod did this, things such as the cobwebs in Tomb of Seth or the window at the beginning of the title sequence disappears.

Unfortunately, that bug occurs the first time the level is modded. TRViewer doesn't corrupt the level files but takes a lot longer to alter each level (and with 35 levels, it took ages to do my mod).
This never happened to me doing my TR4 mod. The winning path turned to the glitched one rather then the losing path.

It might be exe related but the holster bug patch exe gives me no issues at all
__________________
Try Hard Fortnite Player. Battle Royale and Save the World.
sackboy123 is offline   Reply With Quote
Old 10-02-18, 01:23   #30
LateRaider
Archaeologist
 
LateRaider's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 1,390
Default

PhantomPain's holster fix EXE doesn't have an issue b/c it doesn't fix the grenades. The issue is that if you fix the grenades, the losing path gets the invisible wall. This happens in my patch, Suikaze Raider's patch, and mizuno_suisei's.
__________________
"TRForums: Where happiness goes to die." - Soma Holiday
LateRaider is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 04:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.