www.tombraiderforums.com

Go Back   www.tombraiderforums.com > Tomb Raider Modding > Tomb Raider Level Editor > Next Generation Level Editor

Reply
 
Thread Tools
Old 14-03-18, 00:01   #41
AkyV
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Hungary
Posts: 3,028
Default

Okay, I saw the video and I have to say you did everything as it should...

What is in Crash_Report txt?

Anyway, of course you can't find tomb5 in the main folder:

Quote:
1. Launch Tomb4_log.exe in TRLE/tools folder.
...

Edit:
Wait, you mean NGLE, the editor, not the game?
That also has a log exe/txt there, tomb5_log.
AkyV is online now   Reply With Quote
Old 14-03-18, 00:25   #42
AkyV
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Hungary
Posts: 3,028
Default

I send a new post because I don't want you to miss this.
I realized in the video that all the plugin files installed are in ONE folder, but they should be in two, as I wrote before:

Quote:
BTN: NG Center root
SCRIPT: NG Center root
OCB: NG Center root
DLL: TRLE root
TRG: TRLE root
TXT: with Plugin name, transformed into a Properties TXT, in NG Center root
Other TXT: made only for the plugin install folder
(TXTs are not really important now.)

Then I realized it is because... NG Center is installed in TRLE folder?
I don't think it is healthy that they share the same folder...



EDIT:
(Let's call it a day. )

Last edited by AkyV; 14-03-18 at 00:29.
AkyV is online now   Reply With Quote
Old 14-03-18, 00:34   #43
DJ Full
Professor
 
DJ Full's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Poland (CET)
Posts: 3,936
Default

Aha. For the last 10 years I was keeping TRNG and TRLE in the same folder.
I never had any trouble and things were much, much easier this way.
Alright, then. If it matters I will save the projects and reinstall in two folders...
DJ Full is offline   Reply With Quote
Old 14-03-18, 00:51   #44
AkyV
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Hungary
Posts: 3,028
Default

Okay, really the last thoughts before turning off the computer:

1. cw - what if it is a too short name? Perhaps are there spaces, too?
2. Required installation for TRNG 1.3:

Quote:
1. You need a TRLE installed on your computer.
2. Run mk5_ng_center_full_setup.exe, to install NG Center.
3. Run NG Center at the first time. It will install TRNG tools in TRLE folder.
4. Search for available TRNG updates in NG Center.
Okay, I understand it is 1.3.0.7 for TRNG, but is it 1.5.7 for NG Center?
AkyV is online now   Reply With Quote
Old 14-03-18, 01:44   #45
DJ Full
Professor
 
DJ Full's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Poland (CET)
Posts: 3,936
Default

Quote:
Originally Posted by AkyV View Post
1. cw - what if it is a too short name? Perhaps are there spaces, too?
Nope it's not an error. The path is really C:/cw (stands for "cakeworld").
I did it because it happened paths gave me errors when too deep.

Quote:
I understand it is 1.3.0.7 for TRNG, but is it 1.5.7 for NG Center?
Both TRNG and NG_Center are the newest and with all updates.

Reinstalling the entire thing, 2 separate locations, right now...

EDIT:

Quote:
3. Run NG Center at the first time. It will install TRNG tools in TRLE folder.
No, it doesn't. It installs to the separate folder where I unpacked MK5 into.

EDIT:

Oooh, I see... it unpacks to its own folder then points to the last trng remembered.
And somehow it's not my C:/cw folder but C:/kingdom used for fixing agent's level...
Why does it remember this and not the recently used one is a mystery to me...
So the question is how I make TRNG forget this. Trying ng_center->settings first...

EDIT:

OK so I deleted the kingdom folder and chose C:/cw from the settings tab.
Now NG_Center says about missing /tools and /pix and asks if to add them.
It differs from the official procedure but I hit "yes" and it filled up with files...
Then I checked available updates, got all, I'm at 1.5.7 and 1.5.0.7 again.
Asked for wadmerger folder, I chose a separate one, just in case: C:/wm.
Then I converted texts to new format and patched ngle with mousepatch...
I pasted all resource files/folders of my level into c:/cw, current trle folder.
It's now in the same state as it was, except the trng pack files in c:/cw_trng.
Compiling the project and script to see if they work...
Ha! They do! Nailed it first try, this just doesn't happen to me...
All right... the moment of truth... Repeating the plugin installation...

EDIT:

NGLE doesn't crash, and it loads the project.
But it doesn't see the plugin - doesn't list new conditions and triggers.
Wild guess: Are the plugins compatible with larson's mousepatch 3?
Because if not, I simply cannot use it... it will destroy the level...

EDIT:

Tried both mousepatch3 and original ngle.exe from MK5... no difference...
Riiiight... Deleting every. Single. Remnant. Of TRLE. On this machine...
Gonna backup Agent's files and folders and store them somewhere...
Let me do a completely fresh installation and record it again...

EDIT:
Before that, I noticed the plugin Properties txt is not created.
You said it's not important though... Anyway, purging stuff.

EDIT:
Done. Entire procedure recorded, from zero to plugin installation:


Last edited by DJ Full; 14-03-18 at 08:40.
DJ Full is offline   Reply With Quote
Old 14-03-18, 17:35   #46
AkyV
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Hungary
Posts: 3,028
Default

Quote:
Before that, I noticed the plugin Properties txt is not created.
You said it's not important though... Anyway, purging stuff.
Not important, but it should exist. The Plugin... txt is almost the same, (Properties.txt is something that created by NG Center+plugin txt contents).
I don't understand. However you can find it in the plugin install folder.

----------------------

Of course you cannot find plugin trigger C180 at the end of the video. You also need to choose the plugin name in the Plugin/Engine window of Set Trigger Type panel. When you chose C180 then Tomb NextGeneration was in that window, which means C180 for Paolone's TRNG - which trigger really doesn't exist.

Last edited by AkyV; 14-03-18 at 17:38.
AkyV is online now   Reply With Quote
Old 14-03-18, 19:27   #47
DJ Full
Professor
 
DJ Full's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Poland (CET)
Posts: 3,936
Default

Awrhh... I noticed that but totally forgot about this.
Oh my... does it mean everything was just fine...
Will try it as soon as I have some power, thank you
DJ Full is offline   Reply With Quote
Old 15-03-18, 17:11   #48
Ruu11
Historian
 
Ruu11's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: Spain
Posts: 274
Default

Hi AkyV, is your stuff compatible with a TRNGLE patched with FLEP?
I'm experimenting some kind of errors because of your plugin.
Ruu11 is offline   Reply With Quote
Old 15-03-18, 18:36   #49
Titak
Moderator
 
Titak's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Drenthe, The Netherlands
Posts: 31,245
Default

^
I'm also using FLEP and so far I haven't found any issues.

But perhaps you could tell us which FLEP patches you are using and which plugin features?
And what are the errors?
__________________
If it walks like a duck and if it quacks like a duck, it is a duck.
Titak is online now   Reply With Quote
Old 15-03-18, 19:14   #50
Ruu11
Historian
 
Ruu11's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: Spain
Posts: 274
Default

^

After installing AkyV plugin, I have a lot of error windows whenever I open the NGLE.exe (room editor)



This is the first message error, but there's like thousands more of them after that!!!
I don't really know what's happening, HELP
Ruu11 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 19:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.