www.tombraiderforums.com  

Go Back   www.tombraiderforums.com > International Tomb Raider Forums > Tomb Raider Forums in Deutsch

Reply
 
Thread Tools
Old 27-08-11, 16:13   #2401
XNAaraL
Professor
 
XNAaraL's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: The worthwhile problems are the U can really solve, the ones U can really contribute something to
Posts: 3,000
Default

Quote:
Originally Posted by Sherringui View Post
Sorry for the doble post, but I have a question.
A friend is trying to load one model I made, and she has this error:

[IMG]http://i52.************/24bixpd_tn.jpg[/IMG]

I don't know what happen that, in my pc the model is loaded and works. We use the same XNA Lara version and windows 7

How can she solve the problem??
Which version of XNALara do you use? Has you used ModPublisherV2 to make the model public available ? GeMeshAsciiToBinV2 make the model only available for your self, not for others.

Of course, I have converted the model for the latest XNALara version greater than 9.8.1 http://************************/t158-x...ing-studio-103 using the GeMeshAsciiToBinV2 and ModPublisherV2 http://************************/t138-xnalara-981


If you want to use the model with a previous version: The Generic_Item.mesh.ascii file is includet. You can use this file with the old GeMeshAsciiToBin converter http://************************/t18-ge...ture-utility-s
__________________
Link removed. - Why ? google, google, google and google.

Last edited by XNAaraL; 27-08-11 at 16:17.
XNAaraL is offline   Reply With Quote
Old 27-08-11, 16:51   #2402
Spinne
Hobbyist
 
Join Date: Aug 2011
Location: Germany
Posts: 5
Default Habe großes Problem

Hi miteinander. Erstmal muss ich sagen, ich bin neu hier und das ist mein erster Beitrag. Und da das hier der Deutsche Teil des Forums ist und es hier um das Programm XNALara geht hab ich gedacht es passt hier doch am Besten hin.
Jedenfalls möchte ich mit dem Programm auch mal arbeiten, doch es läuft nicht!

Ich habe Windows 7 - 64 Bit!
Und Tomb Raider Underworld!
Und XNALara hab ich auch schon runtergeladen.
Aber es kommt immer dieser Error:

XNALara funktioniert nicht mehr...
Es wird nach einer Lösung für das Problem gesucht.

Ich hab zuerst gedacht mein Rechner wär zu modern und habs auf meinem alten XP-Pc installiert, doch da kam der Gleiche Fehler.

Ich glaub ich hab da was falsch gemacht.
Hab ich die Falsche Anwendung runtergeladen?

Ich brauch mal ne Anleitung für Blöde:
Wo genau muss ich es runterladen?
Muss ich sonst noch was runterladen?
Muss etwas bestimmtes auf dem Computer installiert sein?

Ich brauche Dringend Hilfe!

Warum geht das nicht?
Spinne is offline   Reply With Quote
Old 27-08-11, 18:16   #2403
XNAaraL
Professor
 
XNAaraL's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: The worthwhile problems are the U can really solve, the ones U can really contribute something to
Posts: 3,000
Default

Quote:
Originally Posted by Spinne View Post
Ich habe XNALara runtergeladen.
Aber es kommt immer dieser Error:

XNALara funktioniert nicht mehr...
Es wird nach einer Lösung für das Problem gesucht.

Ich brauch mal eine einfache Anleitung:
Wo genau muss ich es runterladen?
Muss ich sonst noch was runterladen?
Muss etwas bestimmtes auf dem Computer installiert sein?


I downloaded XNALara.
But there is always this error:

[B] XNALara no longer works ...[/ B]

I need some simple instructions:
Where exactly should I download it?
Do I need to download anything else?
Must be installed on the computer something specific?
Hi,
ganz einfach:

Benötigte Software herunterladen
- Lade dieses XNA framework http://www.microsoft.com/download/en...ng=en&id=22588 herunter.
- Lade XNALara XPS 10 von hier http://************************/t158-x...ing-studio-103 herunter.


Nun geht es an das Programme installieren:
- Zuerst das XNA framework installieren, am besten mit Adimistrator Rechten. Einfach auf die datei xnafx30_redist.msi klicken und den Dialogen folgen.
- Jetzt XNALara installieren. Das Zip-Archive in ein beliebiges Verzeichniss entpacken.

Nun XNALara starten.
Der XPS download enthält ein Unterverzeichnis mit dem Namen XNALara. In diesem existiert eine Datei XNALara.exe
Auf diese klicken, immer noch als Administrator, und XNALara startet.

Nun zusätzliche Modelle installieren:
- Beliebige Modelle von hier http://www.tombraiderforums.com/showthread.php?t=151335 oder hier http://www.tombraiderforums.com/showthread.php?t=161548 herunterladen und in den Ordner

XNALara\data

entpacken. XNALara findet sie dann. Laden kannst Du diese in XNALara mit dem Menüpunkt File-->Add model(s) ...

PS: Natürlich kannst Du später auch XNALara als "normaler" Benutzer benutzen. Aber beim Ersten Male gehe lieber auf Nummer sicher sicher (Germany's Next Topmodel)
__________________
Link removed. - Why ? google, google, google and google.

Last edited by XNAaraL; 27-08-11 at 18:25.
XNAaraL is offline   Reply With Quote
Old 27-08-11, 18:55   #2404
Spinne
Hobbyist
 
Join Date: Aug 2011
Location: Germany
Posts: 5
Default

Hey danke, endlich läuft es

Wieso war ich da nur alleine zu blöd für
Spinne is offline   Reply With Quote
Old 27-08-11, 19:22   #2405
XNAaraL
Professor
 
XNAaraL's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: The worthwhile problems are the U can really solve, the ones U can really contribute something to
Posts: 3,000
Default

Quote:
Originally Posted by Spinne View Post
Hey danke, endlich läuft es

Thanks, it works now
Keine Ursache,
gerne geschehen.

Vermutlich fehlte nur die richtige Anleitung. Das Forum ist halt so gross


Thanks for the reply.
I am glad that it works now.

Feel free to ask again.
__________________
Link removed. - Why ? google, google, google and google.
XNAaraL is offline   Reply With Quote
Old 27-08-11, 22:39   #2406
Sherringui
Hobbyist
 
Sherringui's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Spain
Posts: 63
Default

Quote:
Originally Posted by XNAaraL View Post
...
Hi! Im using 9.9.4 version, and she too, but I didn't use modpublisherv2, I dind't have idea that can make problems .
I just used modpublisherv2, pasted the .mesh file , the readme and the textures in the new folder.
Is enough? That should work?

Thanks for your help ^^
Sherringui is offline   Reply With Quote
Old 28-08-11, 10:54   #2407
XNAaraL
Professor
 
XNAaraL's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: The worthwhile problems are the U can really solve, the ones U can really contribute something to
Posts: 3,000
Default

Some ask me to write a tutorial about 'Weight painting'.
There are already so many. For example: http://www.tutorials-expert.com/tuto...-painting.html

Please read this http://catb.org/~esr/faqs/smart-questions.html
Code:
Choose your forum carefully

Be sensitive in choosing where you ask your question. You are likely to be ignored, or written off as a loser, if you:

    * post your question to a forum where it's off topic
...
Know what your topic is! One of the classic mistakes is asking questions about Blender in a forum devoted to XNALara. If you don't understand why this is a blunder, you'd be best off not asking any questions at all until you get it.
You can find many information about "Weight Ppainting with Blender" in a Blender forum

A good example is:
Code:
home → Forums → 3ds max → Scripts Wanted
Porting a Blender Script to Max (xnalara)
Submitted by mariokart64n on Sun, 2009-12-20 18:52

Hello,

I was wondering if anyone might want to try and port this script from blender to max
http://************************/t18-ge...ture-utility-s

its for xnalara, which is a model viewer that a certain tombraider forum have idolized and used for general model posing.

the application only allows for a certain ascci format, which that above blender script dumps out to. but I can't stand blender, and want to use 3dsmax.
the issue with exporting a model from say DAE collada to blender, is that my hierarchy information goes out of whack. the bones are in a different name order or whatever.. causing some grief, and extra work todo in blender before exporting to the ascci format.
I know that blender and 3dsmax are 2 way non-compatible systems, but if someone can convert that script to 3dsmax, I'd be very greatful. plus it save me alot of time going back and forth in blender ~_~

anyway here's the forum in question if you'd like to know more about xnalara. and thanks for reading
http://www.tombraiderforums.com/showthread.php?t=147100

-mariokart64n
Use tactics like doing a Google search on the text of whatever error message you get.

Example: http://lmgtfy.com/?q=%22Blender+weig...utorial%22&l=1

Code:
Before You Ask

Before asking a technical question by e-mail, or in a newsgroup, or on a website chat board, do the following:

   1. Try to find an answer by searching the archives of the forum you plan to post to.
   2. Try to find an answer by searching the Web.
   3. Try to find an answer by reading the manual.
   4. Try to find an answer by reading a FAQ.
   5. Try to find an answer by inspection or experimentation.
   6. Try to find an answer by asking a skilled friend.
   7. If you're a programmer, try to find an answer by reading the source code.
__________________
Link removed. - Why ? google, google, google and google.

Last edited by XNAaraL; 28-08-11 at 10:57.
XNAaraL is offline   Reply With Quote
Old 28-08-11, 11:00   #2408
XNAaraL
Professor
 
XNAaraL's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: The worthwhile problems are the U can really solve, the ones U can really contribute something to
Posts: 3,000
Default

Quote:
Originally Posted by Sherringui View Post
Hi! Im using 9.9.4 version, and she too, but I didn't use modpublisherv2, I dind't have idea that can make problems .
I just used modpublisherv2, pasted the .mesh file , the readme and the textures in the new folder.
Is enough? That should work?

Thanks for your help ^^
Right. Just used modpublisherv2, over the .mesh file is enough.

You can publish now the result folder, which contains the .mesh file , the readme and the textures .

Quote:
Originally Posted by XNAaraL
Important:

If you want make a 3D modification, then you need GeMeshAsciiToBin version 2!
If you want to share a MOD with others, then you need ModPublisher version 2 !!!
Models released before the release time of XNALara version 9.8.1 still works. Wink
__________________
Link removed. - Why ? google, google, google and google.

Last edited by XNAaraL; 28-08-11 at 11:03.
XNAaraL is offline   Reply With Quote
Old 28-08-11, 11:21   #2409
TRDaz
Tomb Raider
 
TRDaz's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 10,450
Default

Quote:
Originally Posted by XNAaraL View Post
Some ask me to write a tutorial about 'Weight painting'.
There are already so many. For example: http://www.tutorials-expert.com/tuto...-painting.html

Please read this http://catb.org/~esr/faqs/smart-questions.html
Code:
Choose your forum carefully

Be sensitive in choosing where you ask your question. You are likely to be ignored, or written off as a loser, if you:

    * post your question to a forum where it's off topic
...
Know what your topic is! One of the classic mistakes is asking questions about Blender in a forum devoted to XNALara. If you don't understand why this is a blunder, you'd be best off not asking any questions at all until you get it.
You can find many information about "Weight Ppainting with Blender" in a Blender forum

A good example is:
Code:
home → Forums → 3ds max → Scripts Wanted
Porting a Blender Script to Max (xnalara)
Submitted by mariokart64n on Sun, 2009-12-20 18:52

Hello,

I was wondering if anyone might want to try and port this script from blender to max
http://************************/t18-ge...ture-utility-s

its for xnalara, which is a model viewer that a certain tombraider forum have idolized and used for general model posing.

the application only allows for a certain ascci format, which that above blender script dumps out to. but I can't stand blender, and want to use 3dsmax.
the issue with exporting a model from say DAE collada to blender, is that my hierarchy information goes out of whack. the bones are in a different name order or whatever.. causing some grief, and extra work todo in blender before exporting to the ascci format.
I know that blender and 3dsmax are 2 way non-compatible systems, but if someone can convert that script to 3dsmax, I'd be very greatful. plus it save me alot of time going back and forth in blender ~_~

anyway here's the forum in question if you'd like to know more about xnalara. and thanks for reading
http://www.tombraiderforums.com/showthread.php?t=147100

-mariokart64n
Use tactics like doing a Google search on the text of whatever error message you get.

Example: http://lmgtfy.com/?q=%22Blender+weig...utorial%22&l=1

Code:
Before You Ask

Before asking a technical question by e-mail, or in a newsgroup, or on a website chat board, do the following:

   1. Try to find an answer by searching the archives of the forum you plan to post to.
   2. Try to find an answer by searching the Web.
   3. Try to find an answer by reading the manual.
   4. Try to find an answer by reading a FAQ.
   5. Try to find an answer by inspection or experimentation.
   6. Try to find an answer by asking a skilled friend.
   7. If you're a programmer, try to find an answer by reading the source code.
So do I use this tutorial?

EDIT:
Plus why is the shading of the eyes and mouth and face textures different? How do I fix it? Look:
[IMG]http://i56.************/a281mr.png[/IMG]
Help?

Last edited by TRDaz; 28-08-11 at 11:37.
TRDaz is offline   Reply With Quote
Old 28-08-11, 11:56   #2410
XNALaraFanatic
Student
 
XNALaraFanatic's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 181
Default

Used noesis to convert an .mdl model to .3ds (to separate the mesh into render areas) and to .smd (for the bones), joined them into blender 2.49 and exported the file as Generic_Item.mesh.ascii with no errors but when I try to convert it to .mesh with GeMeshAsciiToBin and MeshAsciiToBin they crash. What could have caused it and could it be fixed?
__________________
I covered mother****ing wars y'know!
XNALaraFanatic is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 10:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.