www.tombraiderforums.com

www.tombraiderforums.com (https://www.tombraiderforums.com/index.php)
-   Tomb Raider Anniversary (https://www.tombraiderforums.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   TRAE - QuickStart & Knowledge Base (https://www.tombraiderforums.com/showthread.php?t=225511)

Chamayoo 03-01-21 13:06

Thank you for this useful guide !

Unfortunately I didn't manage to run the game with my dedicated card it seems. I tried with my NVIDIA Control Panel but it doesn't work. Still no textures. :(

Quote:

Originally Posted by ANoDE (Post 8265442)
The game runs sluggish / without textures.
If you do have an Intel integrated GPU, the game may not run well. If you have a dedicated graphics card installed, you can try forcing the game to run on the dedicated card instead of the integrated one. I'll update this post with a guide once I find it in the original thread.

Can someone help me ? :D

Zebra 03-01-21 13:55

Quote:

Originally Posted by Cezar (Post 8265499)
I have some issues with my Xbox360 controller. Everything works fine except the right analog. I can't move camera at all. I had to use emulator of keyboard and that's how I add buttons "I J K L" to my pad. Strange :o

The right stick seems to only be working on Dualshock 4 controllers. On all other controllers, it looks like you can only control the camera on the horizontal axis using the trigger buttons. Hopefully, someone will figure out a way to fix it at some point but for now there's nothing we can do about it.

ANoDE 03-01-21 16:41

Updated the OP to incorporate patchv2 by @reborninshadows from twitter.

Niveus 03-01-21 17:05

Quote:

Originally Posted by Zebra (Post 8265489)
Just to add: you can jump sideways on ledges where Lara can put her feet up on the wall. Push the analogue stick in the direction you want to jump, press jump and then quickly press action so Lara will grab the ledge again.

Some questions/issues I've had:

Has anyone managed to get past the beginning of Tomb of Tihocan? I've managed to lower the water level but now there's a strong current in the room that effects Lara even above water so I cannot pull the lever to open the door and even in DOZY mode Lara cannot go through the door.

I keep getting an error message and a crash every time I enter the courtyard area in City of Khamoon. I can't remember what it is right now (will check again and get back to you) but just wanted to ask if anyone else has been getting that. EDIT: The error message is: "GetAnimPtr can't find ANIMSTATE_CLOSED-AECC6AD3"

Has anyone managed to get Palace Midas to play?

And how do you roll? I'm on an Xbox controller and when I press the Start button, Lara only ever does the quick turn, no matter whether she's standing or running.

Hi Zebra,

Tomb of Tihocan start is pretty difficult. Here's how I did it:
- swim to the underwater lever and pull
- reverse course to the earlier room (not easy)
- once in the earlier room, surface
- go into fly mode
- swim directly into the corner where the lever switch is located
- drop out of fly mode and (if Lara takes the torch out) smack the guns button (for me, it's Square on the Dualshock), then immediately mash the action button as the current is pulling her
- she should magentize to the lever and pull it, stopping this weird pulling and then enabling the door to open when you approach it
:)

As for City of Khamoon, I think it's something related to that glitchy ass water. I haven't yet been able to bypass it but I'm not sure much else of the level has been done.

Palace Midas and Atlantis and one of the Indy levels do not play yet. :(

Roll only happens when Lara has the torch (weapons) held.

Quote:

Originally Posted by Chamayoo (Post 8265500)
Thank you for this useful guide !

Unfortunately I didn't manage to run the game with my dedicated card it seems. I tried with my NVIDIA Control Panel but it doesn't work. Still no textures. :(



Can someone help me ? :D

You need to target coregame.exe, not run.bat.
Did you try that?
It's in the folders somewhere. I don't know where as I simply used search function.

Cezar 03-01-21 17:57

Quote:

Originally Posted by ANoDE (Post 8265565)
Updated the OP to incorporate patchv2 by @reborninshadows from twitter.

The game with the sound is much better but... After using the patch, the inventory doesn't work :( The game is crushing when I open it.

UroshUchiha 03-01-21 17:59

Quote:

Originally Posted by Cezar (Post 8265611)
The game with the sound is much better but... After using the patch, the inventory doesn't work :( The game is crushing when I open it.

It always did crash when you open the inventory though. At least for me. Unless Lara is underwater.

Zebra 03-01-21 18:01

Quote:

Originally Posted by UroshUchiha (Post 8265613)
It always did crash when you open the inventory though. At least for me. Unless Lara is underwater.

I can open and exit the inventory just fine. I think it just crashes when I try to use the compass in the inventory. Haven't tried it with the new patch yet, though.

@Niveus: Thank you :)! I ended up using the free camera to get past the door in Tomb of Tihocan.

Chamayoo 03-01-21 18:24

Quote:

Originally Posted by Niveus (Post 8265578)
You need to target coregame.exe, not run.bat.
Did you try that?
It's in the folders somewhere. I don't know where as I simply used search function.

Thank you very much, I didn't find coregame.exe last time ! :)

Yuki Senoue 03-01-21 19:36

There's a model viewer inside the files!

It's located in Artbase\tombraider\converters\animsequencerui

You'll need MFC71.DLL, msvcp71.dll and msvcr71.dll to use it. This viewer open .pc files.

Thanks for https://twitter.com/croftyboy for helping me :hug:

T-rex anyone?

https://i.imgur.com/gRx2Wei.png

TifaNazah 03-01-21 20:21

Quote:

Originally Posted by Yuki Senoue (Post 8265667)
There's a model viewer inside the files!

It's located in Artbase\tombraider\converters\animsequencerui

You'll need MFC71.DLL, msvcp71.dll and msvcr71.dll to use it. This viewer open .pc files.

Thanks for https://twitter.com/croftyboy for helping me :hug:

T-rex anyone?

https://i.imgur.com/gRx2Wei.png


Can any one rip them please?


All times are GMT. The time now is 19:32.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.