www.tombraiderforums.com

Go Back   www.tombraiderforums.com > Tomb Raider Series > The Angel of Darkness

Reply
 
Thread Tools
Old 11-07-17, 12:36   #571
SLAYER
Archaeologist
 
SLAYER's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Jordan
Posts: 2,146
Default

Quote:
Originally Posted by VictorXD View Post
Could you post a pic of your settings? My Lara doesn't have any glossyness up until Biodome.
This may depend on the files and mods you have installed. Newer versions contain an exaggerated gloss effect.
__________________
Right now, I'm losing patience
SLAYER is offline   Reply With Quote
Old 11-07-17, 12:42   #572
Caesum
Tomb Raider
 
Caesum's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Poland, Warsaw Gender: Male
Posts: 11,466
Default

I didn't know TRAOD can see more than one GPU at a time. Does it do anything?
Caesum is offline   Reply With Quote
Old 11-07-17, 13:01   #573
Wooxman
Relic Hunter
 
Join Date: Jul 2012
Location: Germany
Posts: 5,768
Default

Quote:
Originally Posted by nakamichi680 View Post
Do you think a fix than re-enables blood would be somehow useful? I could include it in my multi-patcher.
That would be cool! I was thinking about trying to copy files from the German version into the English one to get the game running in German and uncut at the same time.

Quote:
Originally Posted by Caesum View Post
I didn't know TRAOD can see more than one GPU at a time. Does it do anything?
Nope. It also lists my keyboard and mouse several times. Maybe this has to do with how the game detects HID hardware. I certainly know that F.E.A.R. 1 has problems with the detection of HID hardware which makes the game running slow because it constantly checks for them, so I would guess that such old games in general have a different way of detecting hardware.
__________________
Never forget: Gameplay is king!
Wooxman is offline   Reply With Quote
Old 11-07-17, 14:53   #574
_Alex_
Explorer
 
_Alex_'s Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: My Imagination
Posts: 804
Default

@nakamichi680 would it be possible that the invisible objects in the unfinished tutorial are just inverted textures? They might have not had time to delete ALL of the textures from levels, so maybe to save time they just inverted it. You did fix obvious flipped textures in other levels.

Also can you scan/load all levels like that (geometry view)? I think think there might be more areas hidden in the level files.
__________________
Be A Dreamer, Be True To Yourself

Last edited by _Alex_; 11-07-17 at 15:06.
_Alex_ is offline   Reply With Quote
Old 11-07-17, 20:40   #575
nakamichi680
Explorer
 
nakamichi680's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Italy
Posts: 812
Default

Quote:
Originally Posted by Wooxman View Post
That would be cool! I was thinking about trying to copy files from the German version into the English one to get the game running in German and uncut at the same time.
I don't have the Steam executable but I believe it's the same of the original cd build, Square Enix say they don't have the source code so there's no way that they're selling a recompiled version.
As far as I know the game picks the language from the OS so maybe your Windows language or Steam language are set to English, this is why it doesn't run in German.



Quote:
Originally Posted by _Alex_ View Post
@nakamichi680 would it be possible that the invisible objects in the unfinished tutorial are just inverted textures? They might have not had time to delete ALL of the textures from levels, so maybe to save time they just inverted it. You did fix obvious flipped textures in other levels.

Also can you scan/load all levels like that (geometry view)? I think think there might be more areas hidden in the level files.
There are two types of meshes inside map files and my exporter can export only type 1 at the moment. Hidden objects could be in the type 2 mesh portion of the file in a disabled status but I think it's unlikely. I'm pretty sure they're missing, it's not a texture issue.

p.s. I didn't flip textures but polygons.

Last edited by nakamichi680; 11-07-17 at 20:47.
nakamichi680 is online now   Reply With Quote
Old 12-07-17, 11:30   #576
_Alex_
Explorer
 
_Alex_'s Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: My Imagination
Posts: 804
Default

Oh my bad well you've done a wonderful job discovering this hidden area

EDIT: I was using your map to try and find the hidden room, but I got distracted and went to the room where you swim up to start the next level. A) Boaz is dead and B) once you (as Lara) go to the door (the one she goes through at the end of the game) it triggers the last cutscene of the Boaz level and goes to The Last Domain.

I will try and find that hidden room now.
__________________
Be A Dreamer, Be True To Yourself

Last edited by _Alex_; 12-07-17 at 12:35.
_Alex_ is offline   Reply With Quote
Old 12-07-17, 13:46   #577
nakamichi680
Explorer
 
nakamichi680's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Italy
Posts: 812
Default

Quote:
Originally Posted by _Alex_ View Post
Oh my bad well you've done a wonderful job discovering this hidden area

EDIT: I was using your map to try and find the hidden room, but I got distracted and went to the room where you swim up to start the next level. A) Boaz is dead and B) once you (as Lara) go to the door (the one she goes through at the end of the game) it triggers the last cutscene of the Boaz level and goes to The Last Domain.

I will try and find that hidden room now.
It was an April fool
nakamichi680 is online now   Reply With Quote
Old 12-07-17, 14:37   #578
_Alex_
Explorer
 
_Alex_'s Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: My Imagination
Posts: 804
Default

Dang it...I should pay attention to all of the posts and post dates Even if it was it did help me find a patch of water a few steps outside the last room where you swim up to Boaz Returns
__________________
Be A Dreamer, Be True To Yourself

Last edited by _Alex_; 12-07-17 at 14:39.
_Alex_ is offline   Reply With Quote
Old 12-07-17, 15:21   #579
Wooxman
Relic Hunter
 
Join Date: Jul 2012
Location: Germany
Posts: 5,768
Default

Quote:
Originally Posted by nakamichi680 View Post
I don't have the Steam executable but I believe it's the same of the original cd build, Square Enix say they don't have the source code so there's no way that they're selling a recompiled version.
As far as I know the game picks the language from the OS so maybe your Windows language or Steam language are set to English, this is why it doesn't run in German.
Nope. The Steam version is only available in English. I also own CD versions of AoD in German and English and they're two different versions.

And I'm sure that the executable is the one from the original discs since Core didn't implement any DRM and the game always could be played without the CD/DVD in the drive.
__________________
Never forget: Gameplay is king!
Wooxman is offline   Reply With Quote
Old 12-07-17, 18:43   #580
SrDanielPonces
Relic Hunter
 
SrDanielPonces's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Portugal
Posts: 8,754
Default

Quote:
Originally Posted by nakamichi680 View Post
It could have been ... if only it wasn't an April Fool
dieeeeeeeeeeeeeeee
SrDanielPonces is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 22:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.