www.tombraiderforums.com  

Go Back   www.tombraiderforums.com > Tomb Raider Series > The Last Revelation

Reply
 
Thread Tools
Old 08-05-22, 01:13   #151
LateRaider
Professor
 
LateRaider's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Ship Pierrson
Posts: 3,523
Default

Something's broken with joystick configuration with the new update. It isn't responsive in-game, and if I try to assign anything to the A Button, the game crashes. (XInput controller)

Edit 1 - This is also a strange request, and one I don't think is easily doable, but would you be able to add an option to decrease the amount of Shotgun Shells per pickup? TR:TLR giving you 6 shells a box is a bit much; for the amount you come across, 2 is more than sufficient.

Edit 2 - Lastly, I've just tested The Times Level with the tomb4 project, and no, it is not compatible. The text is all jumbled nonsense, and the intro cutscene crashes the game. If you have a preexisting save and load it, the game seems to work fine, but I only checked for a few seconds.
__________________
"Come, let's get off this roof, and... I will buy you a milkshake."

Last edited by LateRaider; 09-05-22 at 06:42.
LateRaider is offline   Reply With Quote
Old 08-05-22, 02:08   #152
mizuno_suisei
Relic Hunter
 
mizuno_suisei's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 6,588
Default

Quote:
Originally Posted by LateRaider View Post
Edit 2 - Lastly, I've just tested The Times Level with the tomb4 project, and no, it is not compatible. The text is all jumbled nonsense, and the intro cutscene crashes the game. If you have a preexisting save and load it, the game seems to work fine, but I only checked for a few seconds.
The tomb4 exe files between TR4, The Times and the TRLE are all different to eachother internally, so I wouldn't expect it to work straight up.
mizuno_suisei is online now   Reply With Quote
Old 14-05-22, 04:32   #153
kelvinsecolo
Hobbyist
 
kelvinsecolo's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 90
Default

Good morning folks

Is there a way of configuring the camera to be less distant from Lara? I tried to use that widescreen tool, but it doesn't seem to work on these executables
kelvinsecolo is offline   Reply With Quote
Old 14-05-22, 08:25   #154
SLAYER
Archaeologist
 
SLAYER's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Jordan
Posts: 2,245
Default

^I don't believe there is a way that works with this project.

----

Things got out of hand for a bit
https://imgur.com/a/277ol9b
__________________
Right now, I'm losing patience
SLAYER is offline   Reply With Quote
Old 14-05-22, 09:21   #155
mizuno_suisei
Relic Hunter
 
mizuno_suisei's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 6,588
Default

Quote:
Originally Posted by kelvinsecolo View Post
Good morning folks

Is there a way of configuring the camera to be less distant from Lara? I tried to use that widescreen tool, but it doesn't seem to work on these executables
indeed it does not. I've been meaning to download this project for a while and just decided to now. The camera distance nor widescreen patch works on it sadly, even those the exe claims the patching is successful. Suggestion to add these options for sure, especially widescreen

Aside from that, this is all super neat!! One thing I've noticed so far is footsteps are on, but nothing doing hah. Besides installing the new exe and dll, are there any other requirements?
EDIT. ignore me, just noticed they present themselves when running over sandy textures!! Realistic ;D

Last edited by mizuno_suisei; 14-05-22 at 09:31.
mizuno_suisei is online now   Reply With Quote
Old 14-05-22, 14:01   #156
kurlyak
Hobbyist
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 34
Default

Hi everyone! :-) I want ask question to Woops. From technical side, how you doing that? As I understand you use IDA disassembler? But how you again make EXE file from IDA disassembler code?
__________________
Signature removed. See FAQ on signatures.
kurlyak is offline   Reply With Quote
Old 14-05-22, 18:33   #157
SLAYER
Archaeologist
 
SLAYER's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Jordan
Posts: 2,245
Default

Here's a bug I encountered, also happens on the original:
https://www.youtube.com/watch?v=ZjY8u1qBsPY
__________________
Right now, I'm losing patience
SLAYER is offline   Reply With Quote
Old 15-05-22, 15:24   #158
kurlyak
Hobbyist
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 34
Default

I understand seems, you decompiled with IDA, and then transferred assembly code in C++. Not fully read your first post, sorry.
__________________
Signature removed. See FAQ on signatures.
kurlyak is offline   Reply With Quote
Old 16-05-22, 14:22   #159
ATombRaiderFan
Explorer
 
ATombRaiderFan's Avatar
 
Join Date: May 2020
Posts: 514
Default

Hello, I was watching TR4 speedruns on Twitch, and I've noticed that the water texture animation (on the right) is very fast. Would it be possible to slow down the texture animation so it would look more natural?


Last edited by ATombRaiderFan; 16-05-22 at 14:24.
ATombRaiderFan is offline   Reply With Quote
Old 17-05-22, 00:18   #160
mizuno_suisei
Relic Hunter
 
mizuno_suisei's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 6,588
Default

Quote:
Originally Posted by ATombRaiderFan View Post
Hello, I was watching TR4 speedruns on Twitch, and I've noticed that the water texture animation (on the right) is very fast. Would it be possible to slow down the texture animation so it would look more natural?

I feel confident in my reply...but also not, but I BELIEVE this can actually be edited in TR4s script file by changing the UVrotate value in its line, for this levels script entry
Scripter4 can do this.
mizuno_suisei is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 14:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.