www.tombraiderforums.com  

Go Back   www.tombraiderforums.com > Tomb Raider Modding > Tomb Raider Level Editor > Tomb Editor

Reply
 
Thread Tools
Old 07-01-20, 21:49   #221
Zellphie
Hobbyist
 
Zellphie's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Location: France
Posts: 24
Default GOLD Editor! Merge all programs in ONE.



I work on 3dsmax. Strpix rev18 put a .3DS import.

so I make something in 3Dsmax, and I export as .3DS.
I import it in strpix. the model is good, but the textures are horrible.
it doesn't support UVW.

With Strpix I can change the vertices ID connection (for the skin joints).
so, my problem is textures.

with Wadtool, I can import .3ds and .obj, the textures are nice but the vertices connection are lost, and smoothing groups are gone.
and wad2 doesn't works on Strpix...

I am making models for TR4 HD of Roli, and it's pitty, I can't do anything to import correctly a model.

Maybe someone should merge all these programs in one.
Everyone ll be happy forever.
__________________
Coconut, Broccoli, Hotdog...

Last edited by Zellphie; 07-01-20 at 22:03.
Zellphie is offline   Reply With Quote
Old 08-01-20, 00:05   #222
turneraider
Explorer
 
turneraider's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 508
Default

This was originally posted in the TRLE chat, but I've since changed my to wad to a wad2 file, so I thought posting here might help.

Okay everyone. I seem to keep having this problem..

When I go to the switch manager and change the 'Big Pull Switch' to 'Small Pull Switch' the game crashes when Lara tries to pull the switch.. I have no idea why this keeps happening, I seem to have fixed it a couple times in the past as I remember having this problem then too, although I don't remember how to fix this. Any help would be much appreciated!
turneraider is offline   Reply With Quote
Old 08-01-20, 06:32   #223
JMN
Explorer
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 594
Default

Quote:
Originally Posted by SrDanielPonces View Post
tbh i dont understand the need of strpix if we have blender already to create objects and uv map them
IIRC Blender also has a way to sort vertex indexes for joints. Don't know if 3Ds Max has the same functionality.
JMN is offline   Reply With Quote
Old 08-01-20, 22:18   #224
Zellphie
Hobbyist
 
Zellphie's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Location: France
Posts: 24
Default Wadtool

You should make an "export" button here too,
and another to "replace connected vertices".
It ll be perfect.

__________________
Coconut, Broccoli, Hotdog...

Last edited by Zellphie; 08-01-20 at 22:21.
Zellphie is offline   Reply With Quote
Old 08-01-20, 22:22   #225
SrDanielPonces
Relic Hunter
 
SrDanielPonces's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Portugal
Posts: 8,871
Default

Quote:
Originally Posted by Zellphie View Post
You should make an "export" button here too,
and another to "replace connected vertices".
It ll be perfect.

[IMG]https://imgur.com/iDpXmld.jpg[IMG]
hi zellphie they are already aware of that

Last edited by AkyV; 09-01-20 at 07:59. Reason: Mod. edit: again, don't quote near image.
SrDanielPonces is offline   Reply With Quote
Old 08-01-20, 23:16   #226
Lwmte
Archaeologist
 
Lwmte's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,074
Default

Dev team is aware of all functionality of other TRLE tools and is aware that a lot of people want all these functions in TE/WT.

However, it won't happen for now. Currently Monty and all the guys who contributed to TE and WT are totally consumed by TR5Main development. So don't expect any new functionality in forseeable future.
Lwmte is offline   Reply With Quote
Old 18-01-20, 09:08   #227
Gancian
Student
 
Gancian's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Southern Italy
Posts: 184
Default

I saw that there is an update in the sticky thread, and that it now comes with an installer. I was just wondering, though...Does the installer come with an automatic update function? Or do we need to download future updates manually anyway?

EDIT: another question. The installer requires me to already have installed Microsoft .NET Framework 4.5 on my pc. Do I have to install the original .NET Framework 4.5 from the microsoft website or does the Windows Update "Cumulative Update for .NET Framework 3.5, 4.7.2 and 4.8 for Windows 10" suffice?

PS: I'm asking this because I recently switched to Win10 and I am re-installing the TE again.
__________________
One side will make me grow taller, the other side will make me grow shorter.

Last edited by Gancian; 18-01-20 at 09:15.
Gancian is offline   Reply With Quote
Old 18-01-20, 09:28   #228
Lwmte
Archaeologist
 
Lwmte's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,074
Default

Autoupdate function is pending for a long time now, it just wasn't finished and tested properly. So I guess it will happen in next TE versions, probably that ones targeting TR5Main

I don't think that you need specific .net framework version, MS should have managed it for you if you've just installed fresh Windows release
Lwmte is offline   Reply With Quote
Old 18-01-20, 14:28   #229
SSJ6Wolf
Archaeologist
 
SSJ6Wolf's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Connecticut, US
Posts: 1,384
Default

Quote:
Originally Posted by Lwmte View Post
I don't think that you need specific .net framework version, MS should have managed it for you if you've just installed fresh Windows release
This is correct. .NET 4.X is built to work backwards, and windows will only allow one version of it on your computer. If your windows 10 came with .NET 4.8 like mine did, then you're all set.
SSJ6Wolf is offline   Reply With Quote
Old 20-01-20, 20:21   #230
Zellphie
Hobbyist
 
Zellphie's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Location: France
Posts: 24
Default .TR4 (wad2) + OpenLara, Now compatible!

Hi! I asked to Xproger if he could convert .TR4 files (with wad2)
for OpenLara, he did it in one night! ^^
Now you can open your .TR4(wad2) files in the web version of OpenLara.
You can explore your buggy levels (without interaction).
It's just to see the next gen effects in your level.
It's pretty cool !
maybe one day it ll be 100% compatible.
__________________
Coconut, Broccoli, Hotdog...

Last edited by tlr online; 20-01-20 at 21:03. Reason: Image removed. See FAQ on posting images.
Zellphie is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 05:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.