Tomb Raider Forums  

Go Back   Tomb Raider Forums > Tomb Raider Series > Tomb Raider II

Reply
 
Thread Tools
Old 02-12-22, 23:22   #671
NikkySan
Member
 
NikkySan's Avatar
 
Joined: Jan 2013
Posts: 214
Default

Quote:
Originally Posted by Kirishima View Post
As long as the the fmv files are in the fmv folder and the file names match
Yep, I realised the new files all had "(30fps)" in the name so I deleted that from all of them and they work perfectly now.
NikkySan is offline   Reply With Quote
Old 13-12-22, 13:59   #672
Tremolo
Member
 
Tremolo's Avatar
 
Joined: Nov 2016
Posts: 631
Default

Arsunt, could you share an updated version for ffplay.dll? (If there is one to share)

I'm using the latest version you shared with Tomb2Main patch, but my FMV sequences looks a little "slow" (with stuttering or something like that).
Tremolo is online now   Reply With Quote
Old 13-12-22, 21:53   #673
Danath
Member
 
Danath's Avatar
 
Joined: Apr 2005
Posts: 2,154
Unhappy Problem with Bilinear Filter

Hi, i'm having a problem in my TR2G level when Bilinear is On.
There is texture bleeding like this:



Even with padding in TombEditor set with a high value ( 8, even with 10 it happens ). The texture next to the "green roots" gets mixed with the red variant i'm using. Every texture is properly aligned.



I personally never use Bilinear, but one of my testers does and saw this so i'm reporting. Already played with compile options such as "Aggressive texture packing" etc. on and off and nothing.
Danath is offline   Reply With Quote
Old 28-03-23, 20:17   #674
ANoDE
Golden
 
ANoDE's Avatar
 
Joined: May 2005
Posts: 7,347
Default

Hi,

I'm trying to use TR2Main with SteamDeck via Proton and I'm having a weird audio issue.

CD Audio tracks (ambient music, Lara's tutorial sentences, etc.) start to play but cutoff early. Only when the next track is started, the final part of the previous one plays before the new one starts. It feels like an audio buffer is not properly flushed.

Has anyone experienced this/can someone provide a solution?

I'm using the cdaudio.mp3 option, btw

Edit: I'm using the version from Lutris and that seems tobwork perfectly

Last edited by ANoDE; 05-04-23 at 22:08.
ANoDE is online now   Reply With Quote
Old 24-05-23, 02:44   #675
mizuno_suisei
Member
 
mizuno_suisei's Avatar
 
Joined: Jan 2006
Posts: 7,030
Default

Thanks very much to a poster somewhere here I came across which finally helped my issue/and can confirm atleast one other.

The instance in custom levels where, individual music tracks (ogg/wma) method simply wouldn't play. Only the more classical big cdaudio.mp3 works.

The TR series full screen border fix is what causes the problem. For whatever reason.

Uninstalling the fix, music works flawlessly!

Sadly that leaves some of the classic tr games with the border problem again.

There may be a more recommended way to do so, but what I've done is I hex edited the border fix .sdb file and changed mentions of tomb2.exe to tomb7.exe just for example.. it doesn't exist.
Then run the installer bat. We now have the border fix installed for all the classics omitting tr2.
It seems tr2main doesn't require the border fix anyway so, all is well!
mizuno_suisei is offline   Reply With Quote
Old 31-05-23, 12:56   #676
legluondunet
Member
 
legluondunet's Avatar
 
Joined: Dec 2017
Posts: 66
Default

Quote:
Originally Posted by ANoDE View Post
Hi,

I'm trying to use TR2Main with SteamDeck via Proton and I'm having a weird audio issue.

CD Audio tracks (ambient music, Lara's tutorial sentences, etc.) start to play but cutoff early. Only when the next track is started, the final part of the previous one plays before the new one starts. It feels like an audio buffer is not properly flushed.

Has anyone experienced this/can someone provide a solution?

I'm using the cdaudio.mp3 option, btw

Edit: I'm using the version from Lutris and that seems tobwork perfectly
Happy to see my Lutris script still works, did you install GOG or Steam version?
legluondunet is offline   Reply With Quote
Old 31-05-23, 16:18   #677
ANoDE
Golden
 
ANoDE's Avatar
 
Joined: May 2005
Posts: 7,347
Default

Quote:
Originally Posted by legluondunet View Post
Happy to see my Lutris script still works, did you install GOG or Steam version?
Thanks for the script

I used the GoG version.
ANoDE is online now   Reply With Quote
Old 01-06-23, 11:59   #678
legluondunet
Member
 
legluondunet's Avatar
 
Joined: Dec 2017
Posts: 66
Default

Quote:
Originally Posted by ANoDE View Post
Hi,

I'm trying to use TR2Main with SteamDeck via Proton and I'm having a weird audio issue.

CD Audio tracks (ambient music, Lara's tutorial sentences, etc.) start to play but cutoff early. Only when the next track is started, the final part of the previous one plays before the new one starts. It feels like an audio buffer is not properly flushed.

Has anyone experienced this/can someone provide a solution?

I'm using the cdaudio.mp3 option, btw

Edit: I'm using the version from Lutris and that seems tobwork perfectly
cdaudio.mp3 does not work on Linux with Wine. You have to use winmm.dll, override it in Wine (native,builtin) and delete "audio" folder. Then you have to create "music" folder with OGG files. That is the workaround I use in my Lutris scripts for this game.

Last edited by legluondunet; 01-06-23 at 12:00.
legluondunet is offline   Reply With Quote
Old 05-06-23, 15:38   #679
UroshUchiha
Member
 
UroshUchiha's Avatar
 
Joined: Jul 2018
Posts: 1,148
Default

Update v0.9.0 has just been released! https://github.com/Arsunt/TR2Main/releases/tag/v0.9.0
UroshUchiha is offline   Reply With Quote
Old 06-06-23, 04:55   #680
ANoDE
Golden
 
ANoDE's Avatar
 
Joined: May 2005
Posts: 7,347
Default

Quote:
Originally Posted by UroshUchiha View Post
Update v0.9.0 has just been released! https://github.com/Arsunt/TR2Main/releases/tag/v0.9.0
Yay! Finally an official build
ANoDE is online now   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 22:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.
Tomb Raider Forums is not owned or operated by CDE Entertainment Ltd.
Lara Croft and Tomb Raider are trademarks of CDE Entertainment Ltd.