www.tombraiderforums.com

Go Back   www.tombraiderforums.com > Tomb Raider Modding > Tomb Raider Modding

Reply
 
Thread Tools
Old 12-11-18, 15:54   #911
Alex Fly
Legend
 
Alex Fly's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: France
Posts: 31,601
Default

Wow so cool! And I love to discover more random pics from the Photo mode.
__________________
Ask yourself WWLD : What would Lara do? :)
Alex Fly is offline   Reply With Quote
Old 12-11-18, 16:19   #912
Ruu11
Historian
 
Ruu11's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: Spain
Posts: 466
Default

Quote:
Originally Posted by nakamichi680 View Post
A brief look at game triggers (a special thanks to PS2 hidden debug code which survived in the release version):

- Parisian Ghetto fixed cameras triggers: same as before
Oh wow that looks so interesting!

How did you do for see all those trigger boxes? ...or is super confidencial??
Ruu11 is offline   Reply With Quote
Old 12-11-18, 16:33   #913
NoahCrofRaider
Relic Hunter
 
NoahCrofRaider's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: United States
Posts: 5,517
Default

This looks amazing! Looking forward to hopefully trying it out when released.
__________________
I love the way you never give up and never let go.
NoahCrofRaider is online now   Reply With Quote
Old 12-11-18, 16:40   #914
nakamichi680
Explorer
 
nakamichi680's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Italy
Posts: 693
Default

nakamichi680 is offline   Reply With Quote
Old 12-11-18, 19:19   #915
red_lion
Historian
 
red_lion's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: Netherlands
Posts: 387
Default

Hi Nakamichi680,

Fantastic to see some update of your work!

A question: how will the free camera mode work? Is it a specific button you can press on the keyboard and then navigate with some buttons or otherwise?
red_lion is offline   Reply With Quote
Old 12-11-18, 19:29   #916
nakamichi680
Explorer
 
nakamichi680's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Italy
Posts: 693
Default

^ thank you.
CTRL+F2 to enable/disable Photo Mode (aka free camera) then mouse+keyboard or gamepad to navigate
nakamichi680 is offline   Reply With Quote
Old 12-11-18, 20:47   #917
Ruu11
Historian
 
Ruu11's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: Spain
Posts: 466
Default

Quote:
Originally Posted by nakamichi680 View Post
Where are exactly those entries on the PCSX2 debug menu?
I can't find them :S ...do I have to write something somewhere to find those??

Last edited by Ruu11; 12-11-18 at 20:48.
Ruu11 is offline   Reply With Quote
Old 12-11-18, 21:25   #918
nakamichi680
Explorer
 
nakamichi680's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Italy
Posts: 693
Default

Quote:
Originally Posted by Ruu11 View Post
Where are exactly those entries on the PCSX2 debug menu?
I can't find them :S ...do I have to write something somewhere to find those??
You need Cheat Engine. Open the pcsx2 process inside cheat engine, go to the memory viewer and go to one of the two addresses.
PCSX2 maps the elf file starting from offset 0x20000000 (at least on my computer, idk if it's different on yours) so if you want to go to the first one (the easiest) go to address 0x20416588 and type that value (0x800 in little endian becomes 00 08 00 00).
The second offset is slightly more difficult. It is stored in the global variables memory region (at offset $gp - 0x5EA8). In SLES 51227 the $gp base address is 0x41C870 so you have to subtract 0x5EA8 from it (= 0x4169C8). So the value you need to change is at 0x204169C8. I wrote it should be changed to 1 (01) but any value is fine, as long as it's not 0.

Another cool feature you can try with this method is the fxSpecialCam parameter at offset 0x417430; values can range from 0 to 9. (0 = standard view, 1 = helicopter cam, 2 = poisoning effect, 3 = unknown, 4 = underwater effect, 5 = security camera, 6 = Kurtis farsee effect, 7 = Proto sight, 8 = shapeshift effect, 9 = unknown, it's like camera under drugs lol). Consider that PCSX2 doesn't render these effects very well, especially 6 and 7, they're far better on PS2.

Last edited by nakamichi680; 12-11-18 at 21:36.
nakamichi680 is offline   Reply With Quote
Old 13-11-18, 11:24   #919
Ruu11
Historian
 
Ruu11's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: Spain
Posts: 466
Default

^ oh god I surrender, this is not made for me
I can't find at all those values that you're telling me =(


This is what I see when I open the memory viewer of PCSX2 with AoD running:
Ruu11 is offline   Reply With Quote
Old 13-11-18, 12:31   #920
nakamichi680
Explorer
 
nakamichi680's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Italy
Posts: 693
Default

^ you're closer than what you think. Just right click on the lower part of the memory viewer, choose "Goto address" and type one of the two addresses. Then change the bytes accordingly to what address you have chosen.
nakamichi680 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 16:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.