www.tombraiderforums.com  

Go Back   www.tombraiderforums.com > Tomb Raider Series > Tomb Raider II

Reply
 
Thread Tools
Old 24-03-15, 22:23   #151
noname
Student
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 234
Default

Quote:
Originally Posted by Peixoto View Post
You have the dumps or dump._dds in the dumps folder?

If you do, post your error.log
Nope, just Compiler.exe in that folder. Error.log just has this:

Succeeded to create the DirectDraw and Direct3D2 Interfaces
Succeeded to hook IDirect3DDevice2::EndScene
Succeeded to hook IDirectDraw::CreateSurface
Succeeded to hook IDirectDrawSurface::QueryInterface
Succeeded to hook IDirect3DTexture2::GetHandle
Succeeded to hook IDirect3DTexture2::Release
Succeeded to hook IDirect3DDevice2::BeginScene
Succeeded to hook IDirect3DDevice2::DrawPrimitive

Quote:
Originally Posted by VictorXD View Post
-Before the patch, music could be played underwater normally but after it, music will only work if you pause the game and resume it seems. Also, in land, when you paused the game the music would continue playing normally in the menu, but after the patch the music CONTINUES to play, but it mutes while we have the menu is open, going back to normal only during gameplay.
That's how it's meant to behave (except for music playing underwater after pausing and resuming, you should never hear music or ambiance underwater).
__________________
Check out my Tomb Raider 2 high quality sound effect mod

Last edited by noname; 24-03-15 at 22:24.
noname is offline   Reply With Quote
Old 24-03-15, 22:34   #152
VictorXD
Relic Hunter
 
VictorXD's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: ฿-₳-฿-¥-⍸L-⌽-₦
Posts: 9,604
Default

Quote:
Originally Posted by noname View Post
That's how it's meant to behave (except for music playing underwater after pausing and resuming, you should never hear music or ambiance underwater).
Eeew, but that takes away so much atmosphere... Like the waterfall dive at the start of Temple of Xian or Lara's beating heart while you find your way in at 40 fathoms to not drown... That is just awful IMO, why would they do that?
__________________
Persecution to all non Luds Gate believers may God's wrath fall upon you sinners
VictorXD is offline   Reply With Quote
Old 25-03-15, 00:43   #153
Kirishima
Explorer
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 636
Default

Quote:
Originally Posted by noname View Post
That's how it's meant to behave (except for music playing underwater after pausing and resuming, you should never hear music or ambiance underwater).
Didn't happen that way when i was still using my disc for the pc version, or at all in the ps1 version of the game.

Last edited by Kirishima; 25-03-15 at 00:45.
Kirishima is offline   Reply With Quote
Old 25-03-15, 01:54   #154
Peixoto
Historian
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 340
Default

Quote:
Originally Posted by noname View Post
Nope, just Compiler.exe in that folder. Error.log just has this:

Succeeded to create the DirectDraw and Direct3D2 Interfaces
Succeeded to hook IDirect3DDevice2::EndScene
Succeeded to hook IDirectDraw::CreateSurface
Succeeded to hook IDirectDrawSurface::QueryInterface
Succeeded to hook IDirect3DTexture2::GetHandle
Succeeded to hook IDirect3DTexture2::Release
Succeeded to hook IDirect3DDevice2::BeginScene
Succeeded to hook IDirect3DDevice2::DrawPrimitive


That's how it's meant to behave (except for music playing underwater after pausing and resuming, you should never hear music or ambiance underwater).
If the dump files are not there, textures won't be replaced

Last edited by Peixoto; 25-03-15 at 02:05.
Peixoto is offline   Reply With Quote
Old 25-03-15, 01:58   #155
Peixoto
Historian
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 340
Default

Quote:
Originally Posted by VictorXD View Post
^ How do you mean @noname? It is the same as the previous versions.

Also, just tested the new versiom, and I encontered a bug: when camera is actived underwater (e.g. showing a door opening at the end of 40 fathoms) the new underwater distortion FX will continue when the camera goes back to Lara. Pausing the game does not seem to fix this, only going back underwater and back to surface again.
Also, I would like to request if it is possible to separete the water FX from the new pause menu screen freeze. This is just a matter of personal taste, but I prefer the old one and it would be nice to have option for both.

And these are not really related but I thought there was no harm in asking anyway... The TRC.com multipatch fixes some things in the game but also breaks some others so it be nice if you could look into them in the next updates, if you don't mind of course
-Before the patch, music could be played underwater normally but after it, music will only work if you pause the game and resume it seems. Also, in land, when you paused the game the music would continue playing normally in the menu, but after the patch the music CONTINUES to play, but it mutes while we have the menu is open, going back to normal only during gameplay.
-Lara can no longer jump sideways and backwards in small spaces too, which was possible in the vanilla version too.
I removed the effect for now, since i will be quite busy the next few weeks...

Can you upload a save?

Remember me those other request when i return, but asm patching is not my strong point

Last edited by Peixoto; 25-03-15 at 02:05.
Peixoto is offline   Reply With Quote
Old 25-03-15, 03:13   #156
VictorXD
Relic Hunter
 
VictorXD's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: ฿-₳-฿-¥-⍸L-⌽-₦
Posts: 9,604
Default

Here you go:
http://www.mediafire.com/download/pe...h/savegame.rar

Also, just noticed it seems like ging through that little passage on the way to the rest of the level, the FX dissapears. I tested it a bit, and it maybe it could be not the distance traveled but the number of rooms* which could be 2 or 3. Don't take my word for it though, could be something else that made it go away.


*rooms as in from the grid engine itself
__________________
Persecution to all non Luds Gate believers may God's wrath fall upon you sinners
VictorXD is offline   Reply With Quote
Old 25-03-15, 14:59   #157
noname
Student
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 234
Default

Quote:
Originally Posted by Kirishima View Post
Didn't happen that way when i was still using my disc for the pc version, or at all in the ps1 version of the game.
You'd have to be playing it on Windows 95 or 98 for it to work properly.

Quote:
Originally Posted by Peixoto View Post
If the dump files are not there, textures won't be replaced
I got it now, thanks!
__________________
Check out my Tomb Raider 2 high quality sound effect mod
noname is offline   Reply With Quote
Old 01-04-15, 14:19   #158
burt_ie
Hobbyist
 
Join Date: Jan 2004
Location: Wales
Posts: 73
Default

Wow this looks awesome! I've always wanted to play TR2 with HQ Textures.

I'm having trouble learning where to install the ISo textures tho.

Any help would be apprenticed lol

Thanks
burt_ie is offline   Reply With Quote
Old 02-04-15, 21:51   #159
Peixoto
Historian
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 340
Default

Quote:
Originally Posted by burt_ie View Post
Wow this looks awesome! I've always wanted to play TR2 with HQ Textures.

I'm having trouble learning where to install the ISo textures tho.

Any help would be apprenticed lol

Thanks
There is help in the download, read it
Peixoto is offline   Reply With Quote
Old 07-04-15, 12:46   #160
ToMbRaIdErxFtW
Historian
 
ToMbRaIdErxFtW's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: UK & Mexico
Posts: 453
Default

I don't understand what to do with this folder. I've placed the whole folder in to the TR2 steam directory but now what? I want to use my Xinput controller with the game. what do I do to make it work?

I'd also appreciate it if someone could tell me how to use HD textures BTW.
ToMbRaIdErxFtW is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 13:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.