www.tombraiderforums.com

Go Back   www.tombraiderforums.com > Tomb Raider Modding > Tomb Raider Level Editor > Software Development

Reply
 
Thread Tools
Old 09-09-18, 19:03   #601
HeinzFritz
Explorer
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 526
Default

Try merging the objects into the room geometry first and then open it all in meta and apply the weight to the selected vertices.
HeinzFritz is offline   Reply With Quote
Old 09-09-18, 19:29   #602
LoreRaider
Archaeologist
 
LoreRaider's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Location: Italy
Posts: 1,202
Default

That's what I do, with that list I merge some statics into the room geometry, then I open the RoomAll.mqo file, select the verticles I want the effect and then apply the changed weights to those verticles

Btw seems that using an old version (actually I've tried v7) makes this effect working, except for some still, which also were working on my PC (not the laptop)
__________________
"Everybody lies, no exceptions."
LoreRaider is offline   Reply With Quote
Old 31-01-19, 22:05   #603
Craig Michaels
Archaeologist
 
Craig Michaels's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Berkeley, California
Posts: 1,087
Default

Iím curious if anyone has used meta2TR to make realistic tree trunks/branches that Lara can still on on - like in TR3 but with more curves?
__________________
Archaeology lecturer at San Francisco State
Craig Michaels is offline   Reply With Quote
Old 01-02-19, 12:25   #604
Titak
Moderator
 
Titak's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Drenthe, The Netherlands
Posts: 32,278
Default

Nope, not yet. Well, I haven't. Perhaps other builders have.

But it made me think about it, and the issue would be the Lara either wouldn't be able to hang from the branches or that it would look odd if she did (for example hands in midair because of the rounded branch).

But... what about using bridges to create the branches. With the BRIDGE objects you can now also create narrower pathways for Lara to walk on, and you can make them sloped, diagonal, circular, etc.
You won't be able to hang from those types of bridges though, but that would be okay I think.
And with the bridges in place, you can then use Meta2TR to create the branches themselves.
__________________
If it walks like a duck and if it quacks like a duck, it is a duck.
Titak is offline   Reply With Quote
Old 02-02-19, 11:27   #605
Craig Michaels
Archaeologist
 
Craig Michaels's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Berkeley, California
Posts: 1,087
Default

Quote:
Originally Posted by Titak View Post
Nope, not yet. Well, I haven't. Perhaps other builders have.
...
But... with the bridges in place, you can then use Meta2TR to create the branches themselves.
Great idea! Actually, I wasn't thinking so much of the branches, but mostly of the tree trunk itself and the possibility of making it rounder. Do you think that could be done?
__________________
Archaeology lecturer at San Francisco State
Craig Michaels is offline   Reply With Quote
Old 02-02-19, 13:58   #606
Titak
Moderator
 
Titak's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Drenthe, The Netherlands
Posts: 32,278
Default

That's no problem. Especially not if you stick to a one-block wide trunk.
Collision won't be round, but if you edit it in such a way that it makes a nice compromise between the box collision and the round trunk, I don't think it would be a problem.
If you want a round collision, well, then the bridges customisation will work.
__________________
If it walks like a duck and if it quacks like a duck, it is a duck.
Titak is offline   Reply With Quote
Old 23-05-19, 12:57   #607
Dino14
Explorer
 
Dino14's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 806
Default

Quote:
Originally Posted by Titak View Post
I have some objects which won't take on the surrounding lighting even though they are merged with the room geometry.
They do keep their static lighting even if I assign the pure white lighting.
They do react to Lara's PLS for example, just not to ambient lighting.



What can I do to get these objects to react to the lighting of the room?
Have anyone solved this problem? I have exactly the same problem as Titak had a few years ago. I have tried several Meta2TR and Metasequoia version but no luck. This is really odd because everything worked fine before.
__________________
"Spider-Pig, Spider-Pig, Does whatever a Spider-Pig does."
Dino14 is offline   Reply With Quote
Old 24-05-19, 20:55   #608
LoreRaider
Archaeologist
 
LoreRaider's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Location: Italy
Posts: 1,202
Default

^ Maybe setting the static with moveable lighting will do the trick? You can do it on StrPix
I never had that issue though
__________________
"Everybody lies, no exceptions."
LoreRaider is offline   Reply With Quote
Old 27-05-19, 15:00   #609
Dino14
Explorer
 
Dino14's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 806
Default

^ Thanks, that works! I just wonder what causes this
__________________
"Spider-Pig, Spider-Pig, Does whatever a Spider-Pig does."
Dino14 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-19, 08:01   #610
Boobandie
Professor
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 3,828
Default

Literally just what type of lighting you choose.

Static - Lighting stays the same no matter what the room lighting is.

Movable - Lighting changes based on the room lighting values.
Boobandie is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 11:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.