www.tombraiderforums.com

Go Back   www.tombraiderforums.com > Tomb Raider Modding > Tomb Raider Level Editor > Software Development

Reply
 
Thread Tools
Old 04-02-16, 15:48   #511
HD86
Historian
 
Join Date: Apr 2014
Location: US
Posts: 260
Default

Hello, I have a question about Metasequoia.

How can I find the material or tile that is attached to a face? Do I have to go through all the tiles until I see the one I am looking for?

Some of the textures I am using are only 1x1 pixels. I tried to find some of these but I could not.
HD86 is offline   Reply With Quote
Old 04-02-16, 16:16   #512
maati139
Historian
 
maati139's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Poland, Cracow
Posts: 389
Default

Quote:
Originally Posted by HD86 View Post
Hello, I have a question about Metasequoia.

How can I find the material or tile that is attached to a face? Do I have to go through all the tiles until I see the one I am looking for?

Some of the textures I am using are only 1x1 pixels. I tried to find some of these but I could not.
Choose 'Mat' from Command, hold shift key and click on given face.
__________________
we could belong together
maati139 is offline   Reply With Quote
Old 04-02-16, 16:26   #513
HD86
Historian
 
Join Date: Apr 2014
Location: US
Posts: 260
Default

Many thanks, maati139.
HD86 is offline   Reply With Quote
Old 04-02-16, 18:07   #514
HeinzFritz
Explorer
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 526
Default

Quote:
Originally Posted by maati139 View Post
Choose 'Mat' from Command, hold shift key and click on given face.
Thanks Maati139! That was troubling me, but I was afraid to ask.
Sometimes, when having lots of texture tiles and meshes it seemed like an almost impossible task.
HeinzFritz is offline   Reply With Quote
Old 13-02-16, 18:03   #515
tomb2player
Archaeologist
 
Join Date: Jun 2009
Location: Poland
Posts: 1,013
Default

Is it possible to texture faces in metasequia the same way as in NGLE/TRLE or Strpix? Can you explain how to achieve this?

In this tutorial there is method of texturing "TRLE method", but I cannot understand it
http://www.tombraiderforums.com/showthread.php?t=208327

Maybe there are other, more easy methods?
__________________
Tomb Raider: RMS Titanic

Last edited by tomb2player; 13-02-16 at 18:06.
tomb2player is offline   Reply With Quote
Old 14-02-16, 15:19   #516
tomb2player
Archaeologist
 
Join Date: Jun 2009
Location: Poland
Posts: 1,013
Default

I learned some things by trial-error method and with help of tutorials from official meta2tr site. It's not that hard as it seems, but one question: I know how to change (resize, move, etc ) UV info/texture frame or how you can call it for particular face. However when I create new face, texture frame has always only 2 points and is line.. How to make it triangle or rectangle with 4 points?
__________________
Tomb Raider: RMS Titanic
tomb2player is offline   Reply With Quote
Old 16-03-16, 04:35   #517
HD86
Historian
 
Join Date: Apr 2014
Location: US
Posts: 260
Default

When I use "vertex color" in Metasequoia to remove lighting from a room sector by coloring it 255,255,255, it sometimes works and sometimes not, and I do not know why.

Addition

I do not know if I am doing something wrong, but sometimes the meta2tr app ignores pure white lighting (255,255,255) applied to room sectors when RoomsAndFloor.mqo is imported into it. Thus the file "do_not_delete" will retain the older lighting and this will not be replaced by the pure white lighting (which means no internal lighting). Anyway, I solved this by deleting the room sectors and importing RoomsAndFloor.mqo, which will cause these sectors to be deleted from "do_not_delete" along with their lighting, and then I undo the deletion and import RoomsAndFloor.mqo again.

Last edited by HD86; 17-03-16 at 01:28.
HD86 is offline   Reply With Quote
Old 25-03-16, 19:20   #518
Titak
Moderator
 
Titak's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Drenthe, The Netherlands
Posts: 32,146
Default

I have some objects which won't take on the surrounding lighting even though they are merged with the room geometry.
They do keep their static lighting even if I assign the pure white lighting.
They do react to Lara's PLS for example, just not to ambient lighting.



What can I do to get these objects to react to the lighting of the room?
__________________
If it walks like a duck and if it quacks like a duck, it is a duck.
Titak is online now   Reply With Quote
Old 25-03-16, 20:34   #519
AODfan
Archaeologist
 
AODfan's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Germany
Posts: 1,503
Default

Did you set the lighting mode to moveable? That always did the trick for me.
AODfan is offline   Reply With Quote
Old 25-03-16, 21:12   #520
Titak
Moderator
 
Titak's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Drenthe, The Netherlands
Posts: 32,146
Default

In Meta? How?
All I ever do is set lighting to pure white, which usually does the trick.
Just ot in this case. And I've tried it over and over again, but it does not work.
__________________
If it walks like a duck and if it quacks like a duck, it is a duck.
Titak is online now   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 16:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.