www.tombraiderforums.com  

Go Back   www.tombraiderforums.com > Tomb Raider Series > Tomb Raider Chronicles

Reply
 
Thread Tools
Old 19-06-20, 22:11   #1
_Seth
Archaeologist
 
_Seth's Avatar
 
Join Date: Nov 2017
Location: England
Posts: 2,321
Question PS1 vs PC Dialogue Discrepancy

Totally random, but very curious; on PS1 when Zip talks to Lara before she glides to Von Croy Industries' building he says:

"I'm presuming by the lack of communication that you're in position, facing the Von Croy Industries' building"

But on PC:

"I'm presuming by the lack of communication that you're at Industries' building"

I truly wonder... why?
__________________
Seeing Is Believing
_Seth is offline   Reply With Quote
Old 20-06-20, 00:00   #2
CelticGuard
Archaeologist
 
CelticGuard's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: San Francisco, CA
Posts: 2,061
Default

It appears to just be an issue with that video:

https://www.youtube.com/watch?v=xPnhoQJ-ngk?t=63
CelticGuard is offline   Reply With Quote
Old 20-06-20, 06:52   #3
_Seth
Archaeologist
 
_Seth's Avatar
 
Join Date: Nov 2017
Location: England
Posts: 2,321
Default

Quote:
Originally Posted by CelticGuard View Post
It appears to just be an issue with that video:

https://www.youtube.com/watch?v=xPnhoQJ-ngk?t=63
TRC.com must use PS1 FMVs, but that video has downloaded FMVs edited in as per the watermark.

Other videos of the PC version has these words missing.
__________________
Seeing Is Believing
_Seth is offline   Reply With Quote
Old 22-06-20, 18:06   #4
ackamonk
Hobbyist
 
ackamonk's Avatar
 
Join Date: Apr 2020
Location: United Kingdom
Posts: 18
Default

Just tried my Steam version, he just says 'industries'. Interesting spot! Wonder why they changed it?
ackamonk is offline   Reply With Quote
Old 22-06-20, 18:29   #5
Joey79100
Professor
 
Joey79100's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: France
Posts: 3,188
Default

It might just have been cut accidentally and just went unnoticed by the devs. It really is the same video with only a missing part.
__________________
"sdfgisdgdsfgdsfgdsgfsdgsgfdgsfgdsf" ~ SrDanielPonces
Joey79100 is offline   Reply With Quote
Old 22-06-20, 23:04   #6
.snake.
Historian
 
.snake.'s Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: New York
Posts: 487
Default

This isn't the only place like this that a similar mistake occurs. The cutscene with Von Croy in the wheelchair and the other guy (his father?) is also meant to be longer because I listened to the audio for it once and the other guy says "Ah your past comes back to haunt you Werner, foolish boy!"... and then he goes on to give instructions to the guard. The cutscene version on PC cuts off after "Ah your past comes back to haunt you Werner---" but I'm not sure if it does on PS1.
.snake. is offline   Reply With Quote
Old 22-06-20, 23:19   #7
klona
Golden
 
klona's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11,264
Default

^ It does on the PS1 as well.
__________________
Team GOLD: Give Our Lara Duals
klona is offline   Reply With Quote
Old 23-06-20, 01:36   #8
Zreen001
Professor
 
Zreen001's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Kansas
Posts: 2,763
Default

Reminds me of the cutoff in TLR Tomb of Semerkhet FMV.
PS1 version cuts off just as the storm passes over the triumphant VonCroy.
PC version shows the side statue morphing into Set similar to how VonCroy gets possessed on the way to Cairo.

Interesting discrepancy, I wonder why there were cuts. If it was developers error then that must happen a lot in TR ports considering the differences between console and PC of AOD.
__________________
Continuing college for filmmaking. TR fan.
Zreen001 is offline   Reply With Quote
Old 23-06-20, 10:53   #9
TombHackR
Golden
 
TombHackR's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 1,163
Default

At 04:11:07, Zip says ‘close the door, close the door quickly!’ on the PlayStation version.

At 02:56:25 on the PC version, Zip does not say this.

No idea if anyone else has noticed this or if it’s well known

Last edited by TombHackR; 23-06-20 at 10:55.
TombHackR is offline   Reply With Quote
Old 24-06-20, 14:01   #10
annl
Archaeologist
 
annl's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: In my bedroom (most likely).
Posts: 1,443
Question

Interesting info!

Just a guess and opinion, but could the mistakes simply be because the devs were fed up with Tomb Raider at the time? They may not have really cared.

It's just my opinion though, i'm not judging the devs.

Chronicles is more buggy than the other classic TRs (other than AOD of course).
__________________
Mods: TR1 Sound Overhaul, TR2 Remixed, TR3 Transformed and TR4 HD.

Last edited by annl; 24-06-20 at 14:02.
annl is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 19:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.