www.tombraiderforums.com  

Go Back   www.tombraiderforums.com > Tomb Raider Modding > Tomb Raider Level Editor > Tomb Editor

Reply
 
Thread Tools
Old 24-09-20, 08:56   #1
TRSMART
Student
 
TRSMART's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Belgium
Posts: 158
Default Teeth spikes and traps do no damage to Lara (tr3)

Hello,

Iím creating a custom level with tomb editor, using the original Core design wads from TR3.

Got my whole game setup to TR3 engine type game, all working fine but when placing traps or teeth spikes in game, they do not harm or damage Lara.

I checked the ocb windows (but couldnít enter number it was grayed out)

Can anyone help me or tell me what Iím doing wrong?
__________________
iT WORKS!!!
TRSMART is offline   Reply With Quote
Old 24-09-20, 15:08   #2
TokyoSU
Explorer
 
TokyoSU's Avatar
 
Join Date: Mar 2019
Location: France, Caen
Posts: 637
Default

Quote:
Originally Posted by TRSMART View Post
Hello,

Iím creating a custom level with tomb editor, using the original Core design wads from TR3.

Got my whole game setup to TR3 engine type game, all working fine but when placing traps or teeth spikes in game, they do not harm or damage Lara.

I checked the ocb windows (but couldnít enter number it was grayed out)

Can anyone help me or tell me what Iím doing wrong?
normally you have nothing to do, they will work directly (without trigger),
do they have collision ?
also ocb not exist in TR1 to TR3
__________________
"Life is Dream, just a dream"
TokyoSU is offline   Reply With Quote
Old 24-09-20, 20:53   #3
Lwmte
Archaeologist
 
Lwmte's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,280
Default

I just checked, and traps are working for me.

Maybe you're using some objects from other games without changing their slot IDs? Or on contrary, you haven't changed target game version to TR3 in level settings?
Lwmte is offline   Reply With Quote
Old 25-09-20, 12:23   #4
LoreRaider
Archaeologist
 
LoreRaider's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Location: Italy
Posts: 1,331
Default

Quote:
Originally Posted by TRSMART View Post
I’m creating a custom level with tomb editor, using the original Core design wads from TR3.
Where have you got those "original Core wads"? The only way to get the objects is from .TR files
If you got them from here then all the slots are wrong
The best is to either load original .TR files into Tomb Editor or convert them into .wad2 using WadTool
__________________
"Everybody lies, no exceptions."
LoreRaider is offline   Reply With Quote
Old 25-09-20, 17:01   #5
TokyoSU
Explorer
 
TokyoSU's Avatar
 
Join Date: Mar 2019
Location: France, Caen
Posts: 637
Default

Quote:
Originally Posted by LoreRaider View Post
Where have you got those "original Core wads"? The only way to get the objects is from .TR files
If you got them from here then all the slots are wrong
The best is to either load original .TR files into Tomb Editor or convert them into .wad2 using WadTool
you can directly load a level with WadTool, just dont miss to convert the dest wad for TR3 :x
__________________
"Life is Dream, just a dream"
TokyoSU is offline   Reply With Quote
Old 27-09-20, 20:09   #6
TRSMART
Student
 
TRSMART's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Belgium
Posts: 158
Default

Yes guys all working, was doing something wrong! Thanks ����
__________________
iT WORKS!!!
TRSMART is offline   Reply With Quote
Old 27-09-20, 20:12   #7
SrDanielPonces
Relic Hunter
 
SrDanielPonces's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Portugal
Posts: 9,456
Default

Quote:
Originally Posted by TRSMART View Post
Yes guys all working, was doing something wrong! Thanks ����
what were you doing wrong, please say
SrDanielPonces is offline   Reply With Quote
Old 28-09-20, 11:23   #8
TRSMART
Student
 
TRSMART's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Belgium
Posts: 158
Default

@LWMTE & SrDanielPonces:
When opening the original TR3 files in TE to use as object wad, all is working fine except when editing this under wadtool, when using the then saved .wad2 file, the teeth spikes no longer work in game, also lara's face changes horribly sometimes.. ****************/bWzJFjV

Trapdoor/bridge objects does not have any collision (not in tr3 file nor .wad2 file) maybe this is fixable but can't find a way atm
__________________
iT WORKS!!!

Last edited by TRSMART; 28-09-20 at 13:46.
TRSMART is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 01:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.