www.tombraiderforums.com  

Go Back   www.tombraiderforums.com > Tomb Raider Series > Tomb Raider Legend

Reply
 
Thread Tools
Old 12-11-21, 23:18   #1
scarletxx4
Hobbyist
 
Join Date: Nov 2020
Posts: 1
Default the SCU has broken my game

the SCU is a trainer, a cheat stuff for tomb raider legend

in underworld the SCU is perfect

in legend is terrible

seriously this SCU stuff nullify the manor & makes you unable to enter rooms even if you completed the game 100% (CoMpLeTe BoLiViA tO eNtEr ThIs DoOr)

& you may say 'well stop using the SCU then'

well
oh dear

the SCU somehow changes ur entire game structure
even if you dont use the SCU the SCU gets stuck in your game

i uninstalled & reinstalled the game & every time i initiate the game i insta-load the manor on bikini outfit

& cant change it, also the manor is blocked all rooms even though my game is 100% completed

the SCU in tomb raider legend is HORRIBLE

HORRIBLE

in underworld is perfect, but in legend is HORRIBLE
now i dont know how to fix my game because even if i install reinstall the entire game the SCU is forced on (with its glitches of cant enter rooms in manor)

....
scarletxx4 is offline   Reply With Quote
Old 14-11-21, 23:48   #2
Kidd Bowyer
Student
 
Kidd Bowyer's Avatar
 
Join Date: Nov 2019
Location: Dallas, TX
Posts: 175
Default

When you say "uninstall and reinstall", are you talking about Steam?

If so, what you'd need to do is manually go to the steamapps/common/etc folder and delete any SCU components from there.

Steam's uninstall/reinstall only removes and replaces the default game files, it doesn't affect mods, screenshots or other additions.
Kidd Bowyer is online now   Reply With Quote
Old 14-11-21, 23:51   #3
croftyboy
Historian
 
croftyboy's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Gallifrey
Posts: 385
Default

Isn't there a "reset settings" button that removes the arg file? 🤦🏻*♂️

I used to use the scu a lot and I thought the changes were permanent too but there is a reset button.
croftyboy is offline   Reply With Quote
Old 15-11-21, 00:03   #4
mizuno_suisei
Relic Hunter
 
mizuno_suisei's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 6,427
Default

Whatever drive you've got the game installed on

Go to its root eg c:/ and find c:/trl/ (or maybe tr7)

This contains the SCU temporary file and stays after close. Delete the folder and your game will be fine again

Anniversary will generate a c:/trae/ folder for its SCU - same process. Delete to revert back
mizuno_suisei is offline   Reply With Quote
Old 15-11-21, 00:06   #5
perryloo
Historian
 
perryloo's Avatar
 
Join Date: Jan 2021
Location: Sunny UK
Posts: 412
Default

Quote:
Originally Posted by croftyboy View Post
Isn't there a "reset settings" button that removes the arg file? 🤦🏻*♂️

I used to use the scu a lot and I thought the changes were permanent too but there is a reset button.
Correct there is a reset button, you must use it to remove SCU modification settings and takes you back to normal Legend operation.
perryloo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 15:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.