www.tombraiderforums.com  

Go Back   www.tombraiderforums.com > Tomb Raider Modding > Tomb Raider Level Editor > Software Development

Reply
 
Thread Tools
Old 06-01-13, 03:41   #31
TheBloodRed
Relic Hunter
 
TheBloodRed's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Newport News, VA
Posts: 5,145
Default

Quote:
Originally Posted by Lwmte View Post
Sorry guys, it's not possible. PSX used MIPS architecture, so it's not possible to decompile it.
Awwe, I assumed you would have been able to use those resources to help on this.
__________________
Everyone has to take care of themselves. I don't want to carry anyone's burden.
TheBloodRed is offline   Reply With Quote
Old 06-01-13, 05:58   #32
Kapu
Professor
 
Kapu's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Northwoods of Wisconsin
Posts: 3,584
Default @ ^

everything in here is still the PC engine, not PS. different ballparks. let these guy work, ok? we're not getting PSX features right now.
Kapu is offline   Reply With Quote
Old 06-01-13, 09:37   #33
meta2tr
Historian
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 368
Default

Import is now working.



1: magenta is transparent
2: additive
6: wire-frame
8: brightness is alpha
9: screen
A: invert and multiply

Edit: when exporting, I will mask out the upper byte of Attributes because it may be useful later.

Last edited by meta2tr; 06-01-13 at 09:41.
meta2tr is offline   Reply With Quote
Old 06-01-13, 11:51   #34
HeinzFritz
Explorer
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 527
Default

@meta2tr, could you post a link to this new version?
HeinzFritz is offline   Reply With Quote
Old 06-01-13, 12:20   #35
meta2tr
Historian
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 368
Default

Quote:
Originally Posted by HeinzFritz View Post
@meta2tr, could you post a link to this new version?
I'm still working on it. As soon as it is done, I will post the link in this thread.
meta2tr is offline   Reply With Quote
Old 06-01-13, 12:45   #36
meta2tr
Historian
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 368
Default

Good news, the new blend modes work the same on statics

In the image below, the upper row of test squares is the room mesh, as before, and the lower row is a single static object with the same subtype values applied.

meta2tr is offline   Reply With Quote
Old 06-01-13, 16:01   #37
meta2tr
Historian
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 368
Default

More good news, the blend modes all work on moveables, and the shine effect works on all of them too.

In the image below, the top row is newly added moveable. Without shine, it looks the same as the other two rows. When shine is activated, it is visible over all of the face.



Sorry if this is taking a while, but I still have a few things to test, such as animated texture ranges and mapmerge.
meta2tr is offline   Reply With Quote
Old 06-01-13, 19:39   #38
meta2tr
Historian
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 368
Default

These new blend modes work in textures in animated ranges. The animated range can be applied to the room mesh, the moveable or the static

Last edited by meta2tr; 07-01-13 at 19:04.
meta2tr is offline   Reply With Quote
Old 06-01-13, 19:53   #39
Laras Boyfr.
Professor
 
Laras Boyfr.'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Albania
Posts: 4,742
Default

That was the most qualitative triple post ever
And what now? Will you guys be able to do a patcher for TRNG so basically it will just patch the exe and we can use these features?
Laras Boyfr. is offline   Reply With Quote
Old 06-01-13, 19:57   #40
-Roli-
Relic Hunter
 
-Roli-'s Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 5,480
Default

And exactly, what kind of features will be available? I see the shadows and these things, but I'm not sure.
-Roli- is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 13:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.