www.tombraiderforums.com  

Go Back   www.tombraiderforums.com > Tomb Raider Modding > Tomb Raider Level Editor

Reply
 
Thread Tools
Old 06-04-20, 09:47   #19781
TR-Freak
Professor
 
TR-Freak's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Deutschland
Posts: 4,877
Default

activate all 5 bits on the switch
__________________
"Your perception of good timing is...bad!"
TR-Freak is offline   Reply With Quote
Old 07-04-20, 15:55   #19782
PhryneCroft
Hobbyist
 
PhryneCroft's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Location: Germany
Posts: 90
Default

I came up with a good puzzle with an object (it's in the animating slot)
I want it to move clockwise and stop in a certain direction. Is there a specific trigger for that? Does anyone know a solution?
__________________
If you want to fight, you have to know the costs first.
PhryneCroft is offline   Reply With Quote
Old 07-04-20, 18:04   #19783
TR-Freak
Professor
 
TR-Freak's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Deutschland
Posts: 4,877
Default

You can only do that with TRNG.
Without TRLE, you can only trigger an animating once and it will play Animation 0
__________________
"Your perception of good timing is...bad!"
TR-Freak is offline   Reply With Quote
Old 08-04-20, 02:55   #19784
tombraiderfrea
Archaeologist
 
tombraiderfrea's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: California, USA
Posts: 1,733
Default

Ok, I'm trying a bit of a complex setup in the original LE, which I'm sure is possible, but I'm running into issues.

My concept is Lara uses a switch to Open a Door. (Switch Trigger 1)
Lara enters the room and the door closes, trapping her inside. (Antipad Trigger)
Lara Collects what she needs and triggers a camera sequence which I want to reopen the door that was closed previously (Heavy Trigger), but the door isn't re-opening. Is there an old limit I'm missing somewhere? Because I know that Core did something similar to this in the Underneath the Sphinx levels with opening and closing doors to limit Lara to one area.

All I have is:
- Initial Switch Trigger to Open the Door
- Anitpad Trigger to Trap Lara inside when she enters the area
- Heavy Camera Trigger to Open the Door to allow access back to the previous area which isn't activating no matter what I try in my sequence. And I'm positive I have the camera ticked to activate heavy triggers as well.
__________________
Tomb Raider: The Forgotten Sands - In Progress...
tombraiderfrea is offline   Reply With Quote
Old 08-04-20, 07:08   #19785
Tombraider95
Relic Hunter
 
Tombraider95's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: In Rafe Adler's Bed... with Ryan Gosling.
Posts: 9,038
Default

hmmm maybe try a Heavy Anti-trigger?
__________________
Sweetheart, being gay is the best excuse you'll ever have for not being boring.
Tombraider95 is offline   Reply With Quote
Old 08-04-20, 08:53   #19786
DunHill
Student
 
DunHill's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Location: France
Posts: 200
Default

I have a simple question concerning the polerope from the original Catacomb wad : When I jump from the polerope to a slide, Lara doesn't seem to be able to grab anything when pressing action or jumping and pressing action, but I need Lara to be able to grab, otherwise making the jump sequence impossible. Is there something I'm missing ? I'm not using any additional animations, just the original ones
DunHill is offline   Reply With Quote
Old 08-04-20, 09:31   #19787
Krystian
Explorer
 
Join Date: May 2010
Posts: 959
Default

^ This is because the polerope animations are bugged, but this is thankfully easy to fix:
Find animation 327 in the LARA object, go to the anim commands panel (in WadMerger it's the button with 0s and 1s). There is already one anim command, but add a second one: command3/free hands/empty hands (all these names refer to the same thing, depends on what WAD program you're using). While you're at it you can also take care of the pole to fall anim (330) and do the same. Then save your wad and rebuild the level - it should be fixed

Core forgot to add these anim commands into the animation originally, I believe there was a project here somewhere to create a fixed Lara that didn't have these issues, but regardless solving this particular issue is really simple.
Krystian is offline   Reply With Quote
Old 08-04-20, 12:16   #19788
DunHill
Student
 
DunHill's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Location: France
Posts: 200
Default

^ That did it, thank you
DunHill is offline   Reply With Quote
Old 08-04-20, 15:08   #19789
WhiteTiger
Explorer
 
Join Date: Jun 2007
Location: VKCI, Croatia, Europe, World
Posts: 918
Default

Hi guys!

So, I installed trle, then I installed trng pack and everything that goes with it.

I can run the game but... after few minutes it just stops working and goes back to windows. No error message, no explanation, nothing! I can stand still and not touch anything in game or I can roam around. And there is no specific time frame when it happens. It can be a minute or it could be six.

Any possible idea? Every help appreciated!

Using windows 10.
__________________
Die young and leave a nice corpse.
WhiteTiger is offline   Reply With Quote
Old 08-04-20, 16:12   #19790
Titak
Moderator
 
Titak's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Drenthe, The Netherlands
Posts: 32,542
Default

Is there an aspidetr Easter Time event this year?
Because I can't find anything...

Am I just looking in the wrong place or is there no Easter Time event?
__________________
If it walks like a duck and if it quacks like a duck, it is a duck.
Titak is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 13:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.