www.tombraiderforums.com  

Go Back   www.tombraiderforums.com > Tomb Raider Modding > Tomb Raider Level Editor

Reply
 
Thread Tools
Old 31-07-20, 21:27   #20081
Titak
Moderator
 
Titak's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Drenthe, The Netherlands
Posts: 32,954
Default

Perhaps your version of NG-Center is older and does not have that feature implemented yet?
__________________
If it walks like a duck and if it quacks like a duck, it is a duck.
Titak is offline   Reply With Quote
Old 31-07-20, 21:33   #20082
saintjunia
Student
 
saintjunia's Avatar
 
Join Date: Jul 2020
Location: Riga, Latvia
Posts: 149
Default

Quote:
Originally Posted by Titak View Post
Perhaps your version of NG-Center is older and does not have that feature implemented yet?
I have TRNG 1.5.7. and .dll 1.3.0.7, aren't these the newest versions? The command itself is even written in the reference
__________________
woah, das ist so philosophisch :o // working on TR: Shadows of the Past

Last edited by saintjunia; 31-07-20 at 21:41.
saintjunia is offline   Reply With Quote
Old 01-08-20, 06:45   #20083
Krystian
Archaeologist
 
Join Date: May 2010
Posts: 1,132
Default

Code:
CombineItems = KEY_ITEM1, KEY_ITEM10, BURNING_TORCH_ITEM
For some reason NG center really hates it if the space character is between the command name and the = sign (all other space characters after the = sign are tolerated though). So keep this in mind, whenever you type some TRNG command, there can't be a space between the name of command and the = sign.
Code:
CombineItems= KEY_ITEM1, KEY_ITEM10, BURNING_TORCH_ITEM
Krystian is offline   Reply With Quote
Old 01-08-20, 08:21   #20084
saintjunia
Student
 
saintjunia's Avatar
 
Join Date: Jul 2020
Location: Riga, Latvia
Posts: 149
Default

Quote:
Originally Posted by Krystian View Post
Code:
CombineItems = KEY_ITEM1, KEY_ITEM10, BURNING_TORCH_ITEM
For some reason NG center really hates it if the space character is between the command name and the = sign (all other space characters after the = sign are tolerated though). So keep this in mind, whenever you type some TRNG command, there can't be a space between the name of command and the = sign.
Code:
CombineItems= KEY_ITEM1, KEY_ITEM10, BURNING_TORCH_ITEM
Krystian, thank you, the devil's in the details. But somehow the command works to combine, say, puzzle items, medipacks or weapons (I've tested) from custom key+puzzle combos, but not to get the torch. From the reference:
Quote:
"You can set as final item not only the Puzzles items but also weapons, medipacks, examine items and all other inventory items."
Isn't the torch in that list?
__________________
woah, das ist so philosophisch :o // working on TR: Shadows of the Past
saintjunia is offline   Reply With Quote
Old 01-08-20, 08:53   #20085
LoreRaider
Archaeologist
 
LoreRaider's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Location: Italy
Posts: 1,489
Default

Burning torch item was never an object to be used into the inventory, so I guess you'll have to use another slot (example another keyitem) and then when you select it from the inventory, the torch shows up on her hand
__________________
"Everybody lies, no exceptions."
LoreRaider is offline   Reply With Quote
Old 01-08-20, 08:58   #20086
Titak
Moderator
 
Titak's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Drenthe, The Netherlands
Posts: 32,954
Default

Quote:
Originally Posted by Krystian View Post
Code:
CombineItems = KEY_ITEM1, KEY_ITEM10, BURNING_TORCH_ITEM
For some reason NG center really hates it if the space character is between the command name and the = sign (all other space characters after the = sign are tolerated though). So keep this in mind, whenever you type some TRNG command, there can't be a space between the name of command and the = sign.
Code:
CombineItems= KEY_ITEM1, KEY_ITEM10, BURNING_TORCH_ITEM

I never knew, because I never have a space there.
__________________
If it walks like a duck and if it quacks like a duck, it is a duck.
Titak is offline   Reply With Quote
Old 01-08-20, 09:21   #20087
saintjunia
Student
 
saintjunia's Avatar
 
Join Date: Jul 2020
Location: Riga, Latvia
Posts: 149
Default

Quote:
Originally Posted by LoreRaider View Post
Burning torch item was never an object to be used into the inventory, so I guess you'll have to use another slot (example another keyitem) and then when you select it from the inventory, the torch shows up on her hand
Sigh, seems more complicated than a single command Will try, thanks.
__________________
woah, das ist so philosophisch :o // working on TR: Shadows of the Past
saintjunia is offline   Reply With Quote
Old 02-08-20, 03:11   #20088
HaniHeger
Historian
 
HaniHeger's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Location: Brazil
Posts: 414
Default Lara can't grab high ledges?

So this problem is not actually building-related, but player? This has happened with two levels already, it happens when Lara needs to grab a very high ledge, with very high I mean one more click and it's too far, she is in a little curved surface. But the problem is, she isn't grabbing it, she should be completely capable of grabbing it, but she isn't, I even saw in the walkthroughs people doing it, so why can't I? Maybe some weird configuration? Something I'm missing? One of them was even with 2020's Btb!

So it's easier to understand what I'm talking about, I looked for someone playing the exact part that Lara can't grab for me.
Here it is:
https://youtu.be/DoT3FnIJkjE?t=2586
The moment is already in the link, but it is 43:06

In the other level that this happens, is the exact same situation, same curved/tilted surface too.
HaniHeger is offline   Reply With Quote
Old 02-08-20, 08:46   #20089
Joey79100
Professor
 
Joey79100's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: France
Posts: 3,407
Default

Are you trying to grab by pressing Jump+Up and then Action? You're meant to use Action+Up directly (like when hopping onto a small block), she will perform a different animation and jump the exact height needed to reach that ledge (doing Jump+Up she will jump at a fixed height), and will grab the ledge this time.
However, yes, it's dumb that she can't reach the ledge doing that while she can with the other combination of keys.
Joey79100 is offline   Reply With Quote
Old 02-08-20, 12:32   #20090
CheshireBitch
Archaeologist
 
CheshireBitch's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1,627
Default

Hello,

I am looking for quite some time now for the "hammer boss" from TR5.

(https://www.youtube.com/watch?v=mhq_ynlO_KM around 4:40)

I thought it would have been an easy found since it's "just" another skin for a TR4 boss but can't found him anywhere.

I had found one in the TR5 wads that were converted to TRLE (right slots, ect...) but it just stays there it doesn't attack Lara when trigered.... so not really working

Does anyone knows where I can found it ?
CheshireBitch is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 00:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.