www.tombraiderforums.com

Go Back   www.tombraiderforums.com > Tomb Raider Series > Tomb Raider

Reply
 
Thread Tools
Old 15-06-10, 23:44   #41
gidierre
Grease Monkey
 
gidierre's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,527
Default

the probable bottleneck
Quote:
Originally Posted by Killer_Bee
Processor: Intel(R) Pentium(R) D CPU 2.80GHz (2 CPUs), ~2.8GHz
to balance that, since you have 32bit, I definitely suggest you try the other kind of installer:
TR1 & UB Vista/7 for 32bit only setup (3 MB)
http://www.tombraiderforums.com/showthread.php?t=164519
also available/described here
http://www.tombraiderchronicles.com/...windows-7.html
yes it goes for Vista too
because this thing is not so heavy on the cpu as the dosbox based counterpart and shouldn't really be lagging as much

or, sticking with the 1.6 dosbox tool
you can only work the c:\tombraider\dosbox.conf parameters
particularly the output and cycles items are what you may want to fiddle with to have some performance gain
output may be anything in the range: surface,overlay,opengl,openglnb,openglhq,ddraw and direct3d
cycles varying from 10,000 to 200,000
but you'll find most changes to be of little use, I'm afraid and the desired boost in fps hardly impressive.

You may also browse the readme.txt for dosbox, same folder
mostly the "How to run resource-demanding games" section.
__________________
We often forgive those who bore us--we cannot forgive those who find us boring.

Last edited by gidierre; 15-06-10 at 23:51.
gidierre is offline   Reply With Quote
Old 16-06-10, 00:11   #42
Killer_Bee
Hobbyist
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 4
Default

Quote:
Originally Posted by gidierre View Post
the probable bottleneck

to balance that, since you have 32bit, I definitely suggest you try the other kind of installer:
TR1 & UB Vista/7 for 32bit only setup (3 MB)
I have that version currently and everything works fine except there is choppy sound and I can't play it in full screen mode. I guess I should just suck it up and get over it though, lol Thank you for the help though, much appreciated!!
Killer_Bee is offline   Reply With Quote
Old 16-06-10, 00:27   #43
gidierre
Grease Monkey
 
gidierre's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,527
Default

Quote:
Originally Posted by Killer_Bee View Post
I can't play it in full screen mode
no fullscreen?
you have Intel(R) G965 Express Chipset Family
you sure you identified it right in setup?

have you read what I had posted here about 965 & fullscreen:
http://www.tombraiderforums.com/show...2&postcount=29
__________________
We often forgive those who bore us--we cannot forgive those who find us boring.
gidierre is offline   Reply With Quote
Old 16-06-10, 00:51   #44
Killer_Bee
Hobbyist
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 4
Default

Quote:
Originally Posted by gidierre View Post
no fullscreen?
you have Intel(R) G965 Express Chipset Family
you sure you identified it right in setup?

have you read what I had posted here about 965 & fullscreen:
http://www.tombraiderforums.com/show...2&postcount=29
Wow it's actually working!! Thanks again for all of your help!!!
Killer_Bee is offline   Reply With Quote
Old 16-06-10, 22:16   #45
Jami393
Tomb Raider
 
Jami393's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: England
Posts: 18,667
Default

Hey Gidierre couldn't you compress it in a 7zip file so it can be easier to download in file size, and quicker to download in time.
__________________
Rest in peace Iwata-san 1959 - 2015
Jami393 is offline   Reply With Quote
Old 16-06-10, 23:02   #46
gidierre
Grease Monkey
 
gidierre's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,527
Default

Quote:
Originally Posted by Jami393 View Post
Hey Gidierre couldn't you compress it in a 7zip file so it can be easier to download in file size, and quicker to download in time.
no way
as the Inno Setup utility which I've been using for the script-to-installer-exe transition already comes with default compression enabled which, fancy that is just 7-Zip LZMA
and notice that as documentation remarks:
Quote:
If a compression level isn't specified, it defaults to lzma2/max
in fact if it didn't the total size of it image included couldn't have shrunk from original 600+ MB to <400 MB, admittedly still humongous a chunk to download, but couldn't do better, I'm sorry.
__________________
We often forgive those who bore us--we cannot forgive those who find us boring.
gidierre is offline   Reply With Quote
Old 16-06-10, 23:09   #47
Jami393
Tomb Raider
 
Jami393's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: England
Posts: 18,667
Default

I know what a standard 7zip file is, but what is a 7zip LZMA if you don't mind me asking.
__________________
Rest in peace Iwata-san 1959 - 2015
Jami393 is offline   Reply With Quote
Old 17-06-10, 06:18   #48
EscondeR
Legend
 
EscondeR's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Russia
Posts: 51,182
Default

Lempel-Ziv-Markov Algorithm
__________________
The Truth is out there...
EscondeR is offline   Reply With Quote
Old 23-06-10, 22:37   #49
hollister
Junior Member
 
hollister's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: new jersey! (USA)
Posts: 2,258
Default

nothing can be as easy as just downloading it and it actually working for once with TR1 -__-

ok so it downloaded ok and i have the 2 icons.. i have the TR1 cd rom in and it still says please insert TR1 blah blah blah then it says then start anew.(idk what that means?) then it says press any key to continue.. and so i do and nothing happens the program just exits out -__-

i have vista 32 bit

help?
hollister is offline   Reply With Quote
Old 25-06-10, 15:52   #50
Mokono
Relic Hunter
 
Mokono's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Perú
Posts: 8,742
Default

Hello!

For some reason, i can't play at 1920x1080; i mean, it does lunch and plays the fmv, but the resolution is always 640x480, which makes the game looks edgy (specially Lara). How can i fix this?

Thanks in advance.
Mokono is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 18:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.