www.tombraiderforums.com  

Go Back   www.tombraiderforums.com > Tomb Raider Modding > Tomb Raider Level Editor

Reply
 
Thread Tools
Old 02-02-19, 14:57   #18641
Dustie
Relic Hunter
 
Dustie's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Poland
Posts: 9,209
Default

Question was if you installed updates manually or through the NG Center...


Either way maybe try reinstalling TRNG from scratch.
Dustie is offline   Reply With Quote
Old 02-02-19, 14:59   #18642
TheLostSecret
Explorer
 
Join Date: Mar 2018
Location: ERROR: Nowhere to be found
Posts: 620
Default

Quote:
Originally Posted by Dustie View Post
Question was if you installed updates manually or through the NG Center...


Either way maybe try reinstalling TRNG from scratch.
Indeed. I do agree with you.

Maybe Tomb_NextGeneration.dll or one of its components is corrupted...
__________________
Self-destruction process: Complete.
TheLostSecret is offline   Reply With Quote
Old 02-02-19, 15:50   #18643
Reggie
Tomb Raider
 
Reggie's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Visa Versace
Posts: 22,320
Default

Why is this floating ledge visible in the viewer but invisible when testing the level?

I have a feeling it's to do with portal positioning but I can't work it out.



Reggie is offline   Reply With Quote
Old 02-02-19, 16:36   #18644
not again!
Explorer
 
not again!'s Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 761
Default

I'm not sure if I'm seeing this right, but to me it looks like that ledge is actually a small room within a bigger room? Rooms in the trle world don't have an actual outside, so that ledge would only be visible from its inside (same goes for collision).

I like the look of your level so far. The clean textures suit the classic tomb raider extraordinarily well.
not again! is offline   Reply With Quote
Old 02-02-19, 18:44   #18645
Ruu11
Explorer
 
Ruu11's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: Spain
Posts: 788
Default

Quote:
Originally Posted by TheLostSecret View Post
Maybe Tomb_NextGeneration.dll or one of its components is corrupted...
I also think that all of this is because the .dll is corrupted :S
Oh gosh... Guess I have to reinstall TRNG from 0%

EDIT: Everything is fully working now that I reinstalled TRNG

Last edited by Ruu11; 03-02-19 at 11:30.
Ruu11 is offline   Reply With Quote
Old 05-02-19, 14:09   #18646
LeelooBastet
Historian
 
LeelooBastet's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: France
Posts: 390
Default

Hi

I am working back on a project i started 10 years ago
Have a problem with 5 of the 7 levels
they crash while loading
Lara is there, so are LSP too

here the crash log, i cant understand what its all about, if someone has an idea :

Version=1.2.2.6
CRS=Enabled
Last diagnostic mexage:%s - Not Found
Last directX error:
START_P1:1002D0B7
END_P1:10071F86
START_P2:10083617
END_P2:100A8CC1
START_P3:100B2347
END_P3:100E38D2
START_P4:100071E7
END_P4:1000FDA4
............... QUICK DIAGNOSTIC LOG ...............
WARNING: Missing Header NG in "script.dat" file. (The script.dat is an old version)
WARNING: missing Header NG in "TITLE.TR4" level file
.................................................. ..
CRASH REASON: EXCEPTION_INT_DIVIDE_BY_ZERO
The thread tried to divide an integer value by an integer divisor of zero.
RECOVERABLE : YES
CRASH OFFSET: 0x45048F
REGISTERS:
EAX=0
EBX=0
ECX=7DCFEF4
EDX=0
ESI=7E5019C
EDI=0
EBP=FF
EIP=45048F
ESP=7DCFED0
DYNAMIC POINTER LIST:
------------------------------------------
00000017:Camera_Room
00000000:Camera_TargetRoom
0018FF14:BaseSalvaStack1
0A74FF88:BaseSalvaStack2
07C8FF84:BaseSalvaStack3
------------------------------------------
MEMORY USAGE
------------------------------------------
VetNemiciPunta memory <EMPTY: never used>
StructEnemyArray memory <EMPTY: never used>
ZonaFXBulbNemici memory <EMPTY: never used>
VettorePerFogBulb memory <EMPTY: never used>
ZonaDynamicLights memory is full at 6.12 (Used 0xBC bytes)
ZonaSceneMemory memory is full at 16.77 (Used 0x47494 bytes)
VetEditObjects memory is full at 16.61 (Used 0x45C bytes)
Mex_savegame_Argd memory is full at 3.13 (Used 0x8 bytes)
ZonaParticelle memory <EMPTY: never used>
ZonaGameStruttureMesh memory is full at 0.48 (Used 0x75E0 bytes)
ZonaPuntatoriGameStruttureMesh memory is full at 0.13 (Used 0x1F0 bytes)
VetMexNomiWav memory is full at 99.66 (Used 0x3FC8 bytes)
ZonaFogBulbs memory <EMPTY: never used>
ZonaDebris memory <EMPTY: never used>
ZonaItemInStanza memory <EMPTY: never used>
WARNING: [ZonaUsataPerFireSpark] memory is full at 99.50(Used 0x74 bytes)
ZonaUsataPerFireSpark memory is full at 99.50 (Used 0x31C bytes)
ZonaDiSmokeSpark memory <EMPTY: never used>
ZonaRecordGunShell memory <EMPTY: never used>
ZonaQuattroSample memory <EMPTY: never used>
RecordSpriteSangue memory <EMPTY: never used>
RecordSpriteEsplosione memory <EMPTY: never used>
SpritePerFuoco memory is full at 6.05 (Used 0x7C bytes)
ZonaTextureAnimate memory is full at 5.47 (Used 0x54 bytes)
ZonaFlyCameras memory is full at 7.40 (Used 0x5EC bytes)
VetByteFlyCamera memory <EMPTY: never used>
VetFlyCameraByteAltro memory <EMPTY: never used>
VetItemCombinabili memory is full at 24.78 (Used 0xE4 bytes)
Ptr_MemBufferLivello memory is full at 0.92 (Used 0x2CC58 bytes)


------------------------------------------
Lara: x=0 y=0 z=0 StateId=0 NextId=0 AnimNow=0 Room=0

Stack=0x7DCFED0 pContesto=0x7DCFA6C pInfoEccezione=0x7DCFA1C
PRIMARY_STACK:
ESP=0x7DCFED0
STACK_TRACE:
0x4504F7
0x44416F
0x451ECA
0x451166
0x45EC81
0x475155
0x49E67C
0x49DF08
0x49E61D
END_STACK_TRACE

SECONDARY_STACK:
ESP=0x18B0F4
STACK_TRACE:
0x460038
0x4A6FE0
0x48D323
0x4A6FE0
0x4A6FE0
0x4A6FE0
0x4A6FE0
0x4A6FE0
0x4A6FE0
0x4A6FE0
0x48CC6B
0x48CACE
0x49F26B
END_STACK_TRACE

OTHER_STACK:
ESP=0xA74B168
STACK_TRACE:
<CRASH DURING STACK TRACE>
END_STACK_TRACE
LeelooBastet is offline   Reply With Quote
Old 05-02-19, 14:34   #18647
TheLostSecret
Explorer
 
Join Date: Mar 2018
Location: ERROR: Nowhere to be found
Posts: 620
Post

Hello!

^ This might not be very helpful but I just wanted to tell you my opinion.

Try to recompile TITLE.TR4 level using NG_Tom2Pc and SCRIPT.DAT and ENGLISH.DAT using NG Center.

In the Warnings part, it has mentioned that these files are out of update and must be recompiled.
__________________
Self-destruction process: Complete.
TheLostSecret is offline   Reply With Quote
Old 05-02-19, 15:39   #18648
AkyV
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Hungary
Posts: 3,958
Default

Quote:
Originally Posted by LeelooBastet View Post
CRASH REASON: EXCEPTION_INT_DIVIDE_BY_ZERO
The thread tried to divide an integer value by an integer divisor of zero.
Do you have variables in the project? I suppose one of variables has Value 0 when it should not.
AkyV is offline   Reply With Quote
Old 05-02-19, 15:53   #18649
LeelooBastet
Historian
 
LeelooBastet's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: France
Posts: 390
Default

what is variable in a project?
LeelooBastet is offline   Reply With Quote
Old 05-02-19, 16:02   #18650
AkyV
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Hungary
Posts: 3,958
Default

Ah, sorry. I mean, variables can be used only intentionally. So if you don't know what they are, then you surely did not use them.
Except, if you copied/pasted someone's setup to your project, which has variables.

Anyway, if you have "Variable" flipeffect in the level or in the script then you have variables in your level.
AkyV is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 07:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.