www.tombraiderforums.com

Go Back   www.tombraiderforums.com > Tomb Raider Modding > Tomb Raider Level Editor

Reply
 
Thread Tools
Old 24-10-19, 20:02   #19481
dcw123
Relic Hunter
 
dcw123's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: England, UK Gender:Male
Posts: 6,830
Default

Quote:
Originally Posted by LoreRaider View Post
^Perhaps it's an object you grab from a wall? If so, the last coordinate field needs to be "$000a"
You're a life saver.. thank you, instant fix! How did I not know this!?
I also looked a little more and managed to rotate it 90 degrees left so it showed upright instead of sideways..

Last edited by dcw123; 24-10-19 at 20:28.
dcw123 is online now   Reply With Quote
Old 24-10-19, 22:15   #19482
sampiza
Historian
 
sampiza's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Location: Brazil
Posts: 468
Default

Is there a way to change the title texts positions? Like, new game, load game, etc...
sampiza is offline   Reply With Quote
Old 25-10-19, 00:52   #19483
CelticGuard
Archaeologist
 
CelticGuard's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: India
Posts: 2,037
Default

Quote:
Originally Posted by CelticGuard View Post
Does someone know what causes these weird texture issues? I'm using standard India textures, but for some reason green pixels appear on them.


full size image

If I change the graphics settings to use Core Design Software Emulation, it goes away but Lara becomes invisible and everything else is messed up.

(I use dgVoodoo, but even without dgVoodoo the same green pixels appear.)
Just wanted to say, in case anyone else was experiencing this: the Tomb Editor 1.2.8 solved the issue.
CelticGuard is offline   Reply With Quote
Old 25-10-19, 12:41   #19484
dinne
Archaeologist
 
dinne's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: Italia
Posts: 1,088
Default

Quote:
Originally Posted by dinne View Post
I have an issue with the sounds of the motorbike.
It's buggy... For example, when she starts the bike, that sound sometimes is played, sometimes it isn't (but in the Sounds file, there isn't an CH value and it's the same if I use CH99). And the general sounds of the bike (like, idle, accelerating etc) are laggy, with interruptions, like pr pt tp rp tp pt pt rppr rp, instead of a continuous sound.
I solved this if anyone needed it too: although in the Sound.txt file everything was correct, in WadMerger > Sound Manager, some sounds had the value CH at 77 instead of 0. Putting them at 0, solved the issue.
dinne is offline   Reply With Quote
Old 25-10-19, 14:51   #19485
dcw123
Relic Hunter
 
dcw123's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: England, UK Gender:Male
Posts: 6,830
Default

OK everyone.. whats the best ''modern'' way to edit or add missing SFX to a level?
Currently using NGLE and Tomb Editor 1.2.7

I used to always use WADmerger but apparently that causes issues.

I have 2 tools but I've never used them before and not sure how to use them..
TRLESoundEditor 11 and SFXManager 3

I don't really want to mess around with these as I don't want to ruin the 95% of the sounds which ARE working right now.
I only need to add like 2 or 3 sounds to my wad but not sure....
Tried editing sounds before and a perfectly working level turned into a mess as no sounds would then work..

Last edited by dcw123; 25-10-19 at 14:58.
dcw123 is online now   Reply With Quote
Old 25-10-19, 18:06   #19486
Joey79100
Professor
 
Joey79100's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: France
Posts: 2,886
Default

Have you seen TE 1.2.8 has been released? Because it precisely has seen a whole revamp of its sound system and should allow you to fix your sounds more easily.
Basically with that new version, if sounds are missing you just go to your level settings, in the Sounds infos panel, and click Autodetect to make it add every sound that you need in your level.
Joey79100 is offline   Reply With Quote
Old 25-10-19, 18:53   #19487
SrDanielPonces
Relic Hunter
 
SrDanielPonces's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Portugal
Posts: 8,774
Default

Quote:
Originally Posted by dcw123 View Post
OK everyone.. whats the best ''modern'' way to edit or add missing SFX to a level?
Currently using NGLE and Tomb Editor 1.2.7

I used to always use WADmerger but apparently that causes issues.

I have 2 tools but I've never used them before and not sure how to use them..
TRLESoundEditor 11 and SFXManager 3

I don't really want to mess around with these as I don't want to ruin the 95% of the sounds which ARE working right now.
I only need to add like 2 or 3 sounds to my wad but not sure....
Tried editing sounds before and a perfectly working level turned into a mess as no sounds would then work..
I made a video tutorial for setting up sounds
SrDanielPonces is offline   Reply With Quote
Old 25-10-19, 19:42   #19488
CheshireBitch
Archaeologist
 
CheshireBitch's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1,393
Default

Quote:
Originally Posted by sampiza View Post
Is there a way to change the title texts positions? Like, new game, load game, etc...
Yes, it's possible, I did it before, you have to add something to it in the "english" file, next to the text but I don't remember what exactly.
I do remember I was only able to move it to the right. (not left, not up, not down)
CheshireBitch is offline   Reply With Quote
Old 25-10-19, 19:51   #19489
SrDanielPonces
Relic Hunter
 
SrDanielPonces's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Portugal
Posts: 8,774
Default

Quote:
Originally Posted by CheshireBitch View Post
Yes, it's possible, I did it before, you have to add something to it in the "english" file, next to the text but I don't remember what exactly.
I do remember I was only able to move it to the right. (not left, not up, not down)
you probably just added \n
SrDanielPonces is offline   Reply With Quote
Old 25-10-19, 20:22   #19490
sampiza
Historian
 
sampiza's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Location: Brazil
Posts: 468
Default

Ok, but what should I type in the text? What \n means?
sampiza is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 14:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.