www.tombraiderforums.com

Go Back   www.tombraiderforums.com > Tomb Raider Series > The Last Revelation

Reply
 
Thread Tools
Old 23-04-13, 10:27   #11
Suikaze Raider
Historian
 
Suikaze Raider's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Almeria (Spain) Type: Crazy TR Fan.
Posts: 473
Smile

Quote:
Originally Posted by SLAYER View Post
Love your patch, Thank you!

the only thing missing now is proper widescreen.
You're Welcome I can investigate about Widescreen patch by Harly Wuson, but it change code a lot in different offsets But as mizuno_suisei said, you can use the Custom TR234 Widescreen Patcher and apply over these patches

Quote:
Originally Posted by mizuno_suisei View Post
Yeah I guess hey! I was just changing the corresponding hex code rather than digging deep with debugging/assembling I know nothing about that.
Don't worry, I sent you a PM with the changes for TR4 v1.1

Quote:
Originally Posted by Stalgren View Post
Do any of these patches implement the draw distance increase of TREP? I have been looking for a way to get TREP to work with TR4 just because I want the better draw distance.
I tried do it but the game always crashed!

Quote:
Originally Posted by Stalgren View Post
Well that and better menu fonts
Maybe porting the code generated by Leikkuri... But then is necessary do a patcher for change the font sprite in all the levels and remake the ISO

Quote:
Originally Posted by Stalgren View Post
Will there be a patch for the GOG and Steam versions of the game?
I think GOG.com use the multi-patch from TRChronicles more a ISO virtualization or something like that, if you can send me the GOG.com tomb4.exe via PM I could check it

Cheers
__________________
Working in TR1 & TR2 Translations.

Last edited by Suikaze Raider; 23-04-13 at 10:34.
Suikaze Raider is offline   Reply With Quote
Old 23-04-13, 11:11   #12
mizuno_suisei
Relic Hunter
 
mizuno_suisei's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Perth, Western Australia
Posts: 6,038
Default

Just to let you know, with alot of trouble, I remember i enabled "EXTEND TOMB4 size' via HEX EDITING only a few years ago, so it can be done It made the TR4 tomb4.exe into 1.25mb
__________________
Australian, Japanese speaking TR addict.
mizuno_suisei is offline   Reply With Quote
Old 23-04-13, 14:08   #13
Suikaze Raider
Historian
 
Suikaze Raider's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Almeria (Spain) Type: Crazy TR Fan.
Posts: 473
Default

Quote:
Originally Posted by SLAYER View Post
Edit: Am I the only one who can't choose a higher resolution? I can't use 1600*900
It seems depend on graphic predefined resolutions available

Quote:
Originally Posted by mizuno_suisei View Post
Just to let you know, with alot of trouble, I remember i enabled "EXTEND TOMB4 size' via HEX EDITING only a few years ago, so it can be done It made the TR4 tomb4.exe into 1.25mb
Yes, I'm having problems by that reason Long time ago I changed the exe size, but I don't know if I did it correctly I'm using FLEP as patcher

Cheers
__________________
Working in TR1 & TR2 Translations.
Suikaze Raider is offline   Reply With Quote
Old 23-04-13, 19:35   #14
SLAYER
Archaeologist
 
SLAYER's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Jordan
Posts: 2,146
Default

Quote:
Originally Posted by Suikaze Raider View Post
It seems depend on graphic predefined resolutions available
I tried different compatibility settings but I still can't choose something higher. other tomb4.exe versions have these higher resolutions.
__________________
Right now, I'm losing patience
SLAYER is offline   Reply With Quote
Old 23-04-13, 23:51   #15
mizuno_suisei
Relic Hunter
 
mizuno_suisei's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Perth, Western Australia
Posts: 6,038
Default

All I can say to that is that's bloody weird!! It's always been fixed for me via compatibility settings.
__________________
Australian, Japanese speaking TR addict.
mizuno_suisei is offline   Reply With Quote
Old 24-04-13, 00:46   #16
Stalgren
Hobbyist
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 32
Default

Quote:
Originally Posted by Suikaze Raider View Post
I think GOG.com use the multi-patch from TRChronicles more a ISO virtualization or something like that, if you can send me the GOG.com tomb4.exe via PM I could check it

Cheers
I don't have the GOG version of tomb4.exe but I PM'ed you the Steam version (Which I think is the same anyway)
Stalgren is offline   Reply With Quote
Old 24-04-13, 03:51   #17
SLAYER
Archaeologist
 
SLAYER's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Jordan
Posts: 2,146
Default

Quote:
Originally Posted by mizuno_suisei View Post
All I can say to that is that's bloody weird!! It's always been fixed for me via compatibility settings.
what settings do you use?

maybe I can change it in the registry somehow, will try it later.
__________________
Right now, I'm losing patience
SLAYER is offline   Reply With Quote
Old 27-04-13, 15:53   #18
Suikaze Raider
Historian
 
Suikaze Raider's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Almeria (Spain) Type: Crazy TR Fan.
Posts: 473
Default

Added Steam and GOG.com versions

The original exes are exacts

Thanks Stalgren for you Steam exe

Cheers
__________________
Working in TR1 & TR2 Translations.
Suikaze Raider is offline   Reply With Quote
Old 03-05-13, 19:05   #19
Stalgren
Hobbyist
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 32
Default

Hooray, Glad I could help! Thanks for the patch!

Last edited by Stalgren; 03-05-13 at 19:12.
Stalgren is offline   Reply With Quote
Old 03-05-13, 19:20   #20
Suikaze Raider
Historian
 
Suikaze Raider's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Almeria (Spain) Type: Crazy TR Fan.
Posts: 473
Default

You're Welcome, Thanks to you

Cheers
__________________
Working in TR1 & TR2 Translations.
Suikaze Raider is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 01:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.