www.tombraiderforums.com  

Go Back   www.tombraiderforums.com > Tomb Raider Series > Tomb Raider II

Reply
 
Thread Tools
Old 01-03-15, 09:08   #121
Guillaume coco
Student
 
Guillaume coco's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: France est
Posts: 180
Default YO

it's like ios version ???
and it work good ???
Guillaume coco is offline   Reply With Quote
Old 01-03-15, 15:22   #122
Peixoto
Historian
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 321
Default

Quote:
Originally Posted by Alberto14 View Post
Failed to set the Display mode 2289434849 - DDERR_NOEXCLUSIVEMODE

Render init failed with "GoFullScreen"



I can't play.
full log please

NOTE: just fixed small error with the bitdepth when setting the display mode, doesn't seem like the cause of you problems but worth checking... if the moddb link is down try dropbox (will be there in a few minutes)

UPDATE: i was able to reproduce and fix the Render init failed with "GoFullScreen" error

Last edited by Peixoto; 01-03-15 at 16:48.
Peixoto is offline   Reply With Quote
Old 01-03-15, 21:05   #123
Alberto14
Hobbyist
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 19
Default

Quote:
Originally Posted by Peixoto View Post
full log please

NOTE: just fixed small error with the bitdepth when setting the display mode, doesn't seem like the cause of you problems but worth checking... if the moddb link is down try dropbox (will be there in a few minutes)

UPDATE: i was able to reproduce and fix the Render init failed with "GoFullScreen" error
I can play, but it doesn't reproduce the bik videos either the ios testures

This is the log:
Succeeded to create the DirectDraw2 and Direct3d Interfaces
Failed to set the Display mode 2289434849 - DDERR_NOEXCLUSIVEMODE
Succeeded to hook IDirect3DDevice::EndScene
Succeeded to hook IDirectDraw::CreateSurface

Last edited by Alberto14; 01-03-15 at 21:27.
Alberto14 is offline   Reply With Quote
Old 01-03-15, 22:23   #124
Kirishima
Explorer
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 520
Default

It still doesn't work for me, either. I had to remove the FMVs' folder just to get the game to start up and even then the texture replacements didn't work. Error log is the same as the one above me.

If the FMVs folder is still present with or without biks, the game hangs on a black screen on startup. Had to manually close the program through task manager.

error log for that issue(if it matters):

Failed to set the Display mode 2289434849 - DDERR_NOEXCLUSIVEMODE
Failed to set the Display mode 2289434849 - DDERR_NOEXCLUSIVEMODE

Succeeded to hook IDirectDraw::CreateSurface

Last edited by Kirishima; 01-03-15 at 22:27.
Kirishima is offline   Reply With Quote
Old 01-03-15, 22:32   #125
Peixoto
Historian
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 321
Default

Quote:
Originally Posted by Alberto14 View Post
I can play, but it doesn't reproduce the bik videos either the ios testures

This is the log:
Succeeded to create the DirectDraw2 and Direct3d Interfaces
Failed to set the Display mode 2289434849 - DDERR_NOEXCLUSIVEMODE
Succeeded to hook IDirect3DDevice::EndScene
Succeeded to hook IDirectDraw::CreateSurface
Quote:
Originally Posted by Kirishima View Post
It still doesn't work for me, either. I had to remove the FMVs' folder just to get the game to start up and even then the texture replacements didn't work. Error log is the same as the one above me.

If the FMVs folder is still present with or without biks, the game hangs on a black screen on startup. Had to manually close the program through task manager.

error log for that issue(if it matters):

Failed to set the Display mode 2289434849 - DDERR_NOEXCLUSIVEMODE
Failed to set the Display mode 2289434849 - DDERR_NOEXCLUSIVEMODE

Succeeded to hook IDirectDraw::CreateSurface
A definitive solution will be hard until i get win 8. Anyway, instead of patching the functions that retrieve the DirectDraw and Direct3D interfaces i decided to rewrite them... there is no creating of primary surfaces anymore so at least the DDERR_NOEXCLUSIVEMODE error must be gone, it was uploaded just now
Peixoto is offline   Reply With Quote
Old 02-03-15, 07:17   #126
Dustie
Relic Hunter
 
Dustie's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Poland
Posts: 9,209
Default

^ Can others on other systems profit from this change too?
Dustie is offline   Reply With Quote
Old 02-03-15, 09:05   #127
Alberto14
Hobbyist
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 19
Default

Quote:
Originally Posted by Peixoto View Post
A definitive solution will be hard until i get win 8. Anyway, instead of patching the functions that retrieve the DirectDraw and Direct3D interfaces i decided to rewrite them... there is no creating of primary surfaces anymore so at least the DDERR_NOEXCLUSIVEMODE error must be gone, it was uploaded just now
The game works, I can not see the videos, either the new textures. The fullscreen mode shows two black bars up and down: https://dl.dropboxusercontent.com/u/...5/capptura.jpg

But the log is correct :

Succeeded to create the DirectDraw and Direct3D2 Interfaces
Succeeded to hook IDirect3DDevice::EndScene
Succeeded to hook IDirectDraw::CreateSurface
Succeeded to hook IDirectDrawSurface::QueryInterface
Succeeded to hook IDirect3DTexture2::GetHandle
Succeeded to hook IDirect3DTexture2::Release
Alberto14 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-15, 15:26   #128
Peixoto
Historian
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 321
Default

Quote:
Originally Posted by Alberto14 View Post
The game works, I can not see the videos, either the new textures. The fullscreen mode shows two black bars up and down: https://dl.dropboxusercontent.com/u/...5/capptura.jpg

But the log is correct :

Succeeded to create the DirectDraw and Direct3D2 Interfaces
Succeeded to hook IDirect3DDevice::EndScene
Succeeded to hook IDirectDraw::CreateSurface
Succeeded to hook IDirectDrawSurface::QueryInterface
Succeeded to hook IDirect3DTexture2::GetHandle
Succeeded to hook IDirect3DTexture2::Release
well... everything should be working... what version do you have?
what resolution are you using and which number shows in the console window (the one that stays open) ?

Last edited by Peixoto; 02-03-15 at 16:05.
Peixoto is offline   Reply With Quote
Old 02-03-15, 19:41   #129
Alberto14
Hobbyist
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 19
Default

Quote:
Originally Posted by Peixoto View Post
well... everything should be working... what version do you have?
what resolution are you using and which number shows in the console window (the one that stays open) ?
I have DirectX 11 in Windows 8.1 with Tomb Raider 2, Steam version.

My resolution is 1440x900 and the number is 1200
Alberto14 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-15, 19:52   #130
Peixoto
Historian
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 321
Default

Quote:
Originally Posted by Alberto14 View Post
I have DirectX 11 in Windows 8.1 with Tomb Raider 2, Steam version.

My resolution is 1440x900 and the number is 1200
aha!

I never tested the steam version, i supposed it would work assuming it was the same as the GOG version, could you try the multi patch? i believe the installer won't recognize the steam installation but you can use 7zip to extract the files, you will need the files in

trupdate.exe\$COMMON_DESKTOPDIRECTORY\Tomb Raider Update Files\TR2

and the folder audio with all it's files in

trupdate.exe\$HWNDPARENT\

if the game fails to start, use command -setup to adjust settings

again, come back to tell me if it works

Last edited by Peixoto; 02-03-15 at 20:02.
Peixoto is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 23:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.