www.tombraiderforums.com  

Go Back   www.tombraiderforums.com > Tomb Raider Series > Tomb Raider

Reply
 
Thread Tools
Old 19-01-22, 20:10   #191
nickp364
Explorer
 
nickp364's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: USA
Posts: 875
Default

Quote:
Originally Posted by Kirishima View Post
@nickp364

That was with a non-Tomb1main save. I just re-tested the whole scenario starting from an earlier TombAti save. The crash does not occur with Tomb1main saves, but I did a come across a couple of other issues.

1. If you kill Pierre, but save before picking up his items, the game will remove them when reloading the save causing a potential softlock.

2. If you pickup the items, then save, the items will still respawn on reloading.

Personally, I'd rather re-test this again with cleaner saves not tainted by older non-Tomb1main saves to see if they still happen before opening any issues. I mean, despite the saves still working, every time I load them Lara immediately draws her weapons which to me screams some kind of incompatibility.
Ok thanks. You can enable cheats in the json file to make this a lot quicker. i gives all items, L skips level, and o is fly cheat.
nickp364 is offline   Reply With Quote
Old 19-01-22, 20:12   #192
nickp364
Explorer
 
nickp364's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: USA
Posts: 875
Default

Quote:
Originally Posted by SLAYER View Post
Lara is drawing her guns after loading old saves. If swimming, she'll draw her guns after exiting the water. Is this happening to anyone else?
It might just be a one time thing due to the bug fix?
nickp364 is offline   Reply With Quote
Old 20-01-22, 03:15   #193
laracroftswest
Professor
 
laracroftswest's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Sunnydale
Posts: 4,756
Default

Has anyone called out the Natla's Mines bug? Sometimes when I play too many levels consecutively, the game will crash at the startup of Natla's Mines. Says it can't handle the memory.

This is a really peculiar ask that does not need an immediate resolution, but would anyone ever make the HD title screen with the American logo? I'd love to see it If someone has the background without the logo I'd be happy to make it.
__________________
Like a moth to a flame burned by the fire...
laracroftswest is offline   Reply With Quote
Old 20-01-22, 04:31   #194
nickp364
Explorer
 
nickp364's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: USA
Posts: 875
Default

Quote:
Originally Posted by laracroftswest View Post
Has anyone called out the Natla's Mines bug? Sometimes when I play too many levels consecutively, the game will crash at the startup of Natla's Mines. Says it can't handle the memory.

This is a really peculiar ask that does not need an immediate resolution, but would anyone ever make the HD title screen with the American logo? I'd love to see it If someone has the background without the logo I'd be happy to make it.
What version are you on? We fixed a bunch of memory leaks recently.

EDIT: I opened an issue. Didn't happen at Natla's Mines, but I got the out of memory error.

Last edited by nickp364; 20-01-22 at 15:31.
nickp364 is offline   Reply With Quote
Old 20-01-22, 21:21   #195
SLAYER
Archaeologist
 
SLAYER's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Jordan
Posts: 2,244
Default

Quote:
Originally Posted by nickp364 View Post
It might just be a one time thing due to the bug fix?
It probably is.

This is really minor but can the controller setting be true by default? I don't see the reason why it's not enabled, the implementation is quite good (plus I keep overwriting the config on every release )
__________________
Right now, I'm losing patience
SLAYER is online now   Reply With Quote
Old 21-01-22, 00:58   #196
laracroftswest
Professor
 
laracroftswest's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Sunnydale
Posts: 4,756
Default

Quote:
Originally Posted by nickp364 View Post
What version are you on? We fixed a bunch of memory leaks recently.

EDIT: I opened an issue. Didn't happen at Natla's Mines, but I got the out of memory error.
Thanks. I was using the second to most recent update.
__________________
Like a moth to a flame burned by the fire...
laracroftswest is offline   Reply With Quote
Old 21-01-22, 04:02   #197
Devalaous
Hobbyist
 
Join Date: Jan 2022
Posts: 8
Default

I'm quite happy this is a thing, I bought all the TRs off GoG a while back, and only 2 and 3 really ran 'well' and in a way reminiscent of the playstation versions I was familiar with; 4 and 5 were plagued with issues and 5 had a broken inventory and the controller support was mangled, while TR1 was so old it needed either DosBox or the TombATI to run, and the latter broke on me the moment I tabbed out of the game, and also had totally broken controller support. All I wanted to do was finally experience the Gold levels after decades

Hopefully with this, I'll finally have a good PC release that works with a controller
Devalaous is offline   Reply With Quote
Old 22-01-22, 18:21   #198
laracroftswest
Professor
 
laracroftswest's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Sunnydale
Posts: 4,756
Default

Updated to 2.4. Now my saves from 2.3 are crashing. Any fixes to this?

I'm also having trouble setting up UB. I don't know what .exe I need to get it started. I've got the right files otherwise.
__________________
Like a moth to a flame burned by the fire...

Last edited by laracroftswest; 22-01-22 at 18:30.
laracroftswest is offline   Reply With Quote
Old 23-01-22, 13:23   #199
ATombRaiderFan
Historian
 
ATombRaiderFan's Avatar
 
Join Date: May 2020
Posts: 481
Default

Quote:
Originally Posted by laracroftswest View Post
Updated to 2.4. Now my saves from 2.3 are crashing. Any fixes to this?

I'm also having trouble setting up UB. I don't know what .exe I need to get it started. I've got the right files otherwise.
There are instructions on how to setup UB on the Tomb1Main Github page. The relevant part is quoted below:

Quote:
Launch the game with -gold command line switch. A more detailed instruction:

Create a shortcut to Tomb1Main.exe.

Select the newly created shortcut, go to File Properties.

At the end of the "target" field, append -gold so it looks something like this:
(...)\Tomb1Main.exe -gold

Launch the shortcut.
ATombRaiderFan is offline   Reply With Quote
Old 23-01-22, 21:40   #200
laracroftswest
Professor
 
laracroftswest's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Sunnydale
Posts: 4,756
Default

Thank you!
__________________
Like a moth to a flame burned by the fire...
laracroftswest is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 21:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.