www.tombraiderforums.com

Go Back   www.tombraiderforums.com > Tomb Raider Series > Tomb Raider III > The Lost Artifact

Reply
 
Thread Tools
Old 11-09-19, 10:57   #11
Maverin
Archaeologist
 
Maverin's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 1,248
Default

Quote:
Originally Posted by tomee View Post
Oh yes, they are. The results are hilarious when you swap them between TR3 and TLA.

That was hilarious.
__________________
Remember
Maverin is offline   Reply With Quote
Old 11-09-19, 11:26   #12
Tomb Raidering
Junior Member
 
Join Date: Aug 2019
Location: Parisian Backstreets - ‘Rue de Paititi’
Posts: 653
Default

I think that video is edited (exaggerated to be more precise )
The sound Lara makes while making the first jump in the manor sounds like the scream from Chronicles...

EDIT: Iím talking about 00:18

Last edited by Tomb Raidering; 11-09-19 at 11:27.
Tomb Raidering is offline   Reply With Quote
Old 12-09-19, 08:20   #13
LoreRaider
Archaeologist
 
LoreRaider's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Location: Italy
Posts: 1,122
Default

LGG is right, I can confirm the cabinet it's invisible, I've just checked some days ago the .tr file for getting some objects for my level
The new gold exe (afaik) only fixed the fade bug, where you can save the game during a fade, which then causes the textures load glitch
__________________
"Everybody lies, no exceptions."
LoreRaider is offline   Reply With Quote
Old 12-09-19, 08:46   #14
Tomb Raidering
Junior Member
 
Join Date: Aug 2019
Location: Parisian Backstreets - ‘Rue de Paititi’
Posts: 653
Arrow

Quote:
Originally Posted by LoreRaider View Post
The new gold exe (afaik) only fixed the fade bug, where you can save the game during a fade, which then causes the textures load glitch
Could that fix be ported to the tr3.exe?
Tomb Raidering is offline   Reply With Quote
Old 12-09-19, 15:33   #15
TRExpertgamer
Junior Member
 
Join Date: Mar 2018
Location: Home
Posts: 630
Default

Quote:
Originally Posted by TombHackR View Post
MAIN.SFX is different between TR3 and LA
Now this figures why I've been hearing those funny sound fx in that video. TRTLA even has the same sound fx from TR3. No?
TRExpertgamer is offline   Reply With Quote
Old 12-09-19, 17:00   #16
Dermahn
Hobbyist
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 7
Default

Quote:
Originally Posted by LoreRaider View Post
LGG is right, I can confirm the cabinet it's invisible, I've just checked some days ago the .tr file for getting some objects for my level
The new gold exe (afaik) only fixed the fade bug, where you can save the game during a fade, which then causes the textures load glitch
There are more changes in the gold .exe. It's impossible to kill Sophia if you use the original tomb3.exe and you can't get the Desert Eagle secret in Sleeping with the Fishes.
The gold team must have slowed down the train trap because the enemy submarine moves too fast to dodge with the original .exe (the enemy submarine is the Aldwych train trap with a different model)
Dermahn is offline   Reply With Quote
Old 13-09-19, 08:57   #17
Tomb Raidering
Junior Member
 
Join Date: Aug 2019
Location: Parisian Backstreets - ‘Rue de Paititi’
Posts: 653
Default

Quote:
Originally Posted by TombHackR View Post
MAIN.SFX is different between TR3 and LA
^
Quote:
Originally Posted by TRExpertgamer View Post
Now this figures why I've been hearing those funny sound fx in that video. TRTLA even has the same sound fx from TR3. No?
You just contradicted what you quoted...
Tomb Raidering is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 18:49   #18
LGG_PRODUCTION
Explorer
 
LGG_PRODUCTION's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Italy
Posts: 722
Default

I found a bug with Sophia in both games:
When Lara shoots the cabinet Sophia dies, but the sparkles are on Lara, not on Sophia
__________________
I hope in some good news about TRNG!
LGG_PRODUCTION is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 18:59   #19
Sardoc
Archaeologist
 
Sardoc's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: United Kingdom (England)
Posts: 1,213
Default

You can use TR3 exe to play TLA, but obviously the number of secrets won't match.

Also, after Sleeping with the Fishes level, the "Select your adventure" globe will show up. You need to choose South Pacific to carry on playing, otherwise the game will crash.

You can also use TR3TLA exe to play TR3, and it will work, but you won't be able to choose your adventure. The order will be India --> Pacific --> London --> Nevada --> Antarctica.

So yeah, they're largely compatible, but there still are some differences.
Sardoc is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 01:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.