Tomb Raider Forums  

Go Back   Tomb Raider Forums > Tomb Raider Series > Tomb Raider Chronicles

Reply
 
Thread Tools
Old 24-05-23, 02:09   #291
mizuno_suisei
Relic Hunter
 
mizuno_suisei's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 6,881
Default

Any idea what may be causing me to have a black inventory? I recall installing tomb5p some time back and it was fine. Installed toast night but can't seem to get a translucent inventory (tried different resolutions etc. Mono screen setting)
mizuno_suisei is offline   Reply With Quote
Old 24-05-23, 03:43   #292
Woops
Archaeologist
 
Woops's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Invercargill
Posts: 1,499
Default

Make sure the texture bit depth you choose matches the resolution bit.
__________________
I like cats
Woops is offline   Reply With Quote
Old 24-05-23, 04:31   #293
mizuno_suisei
Relic Hunter
 
mizuno_suisei's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 6,881
Default

Oh what the hell I swear I checked that twice. Thankyou!

May i ask a question - do you have the RGB values for the TR5 inventory colour? Over the years I have tried numerous values for it for TREP etc but could never quite get the right time and shade.

Last edited by mizuno_suisei; 24-05-23 at 04:46.
mizuno_suisei is offline   Reply With Quote
Old 24-05-23, 14:12   #294
Woops
Archaeologist
 
Woops's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Invercargill
Posts: 1,499
Default

it is 0xFFFFFF80
__________________
I like cats
Woops is offline   Reply With Quote
Old 25-05-23, 02:47   #295
Mokono
Relic Hunter
 
Mokono's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Per˙
Posts: 8,879
Default

Quote:
Originally Posted by Kirishima View Post
That would require data injection, like what tomb1main is doing, which is probably outside the scope of what this project aims to achieve.
You just reminded me of the following quote by Woops:

Quote:
Originally Posted by Woops View Post
(...)



oh I'm sorry! I did indeed miss that page.
Dreamcast shadows are planned, but won't be for a while they're very complex to add and for that reason, they're not very high priority
The meshes for Lara's shadow in the Dreamcast version are present in all the PC level files except in the Rome levels, the Title sequence and the VCI cutscene file. It even shows as ObjectID 127 in FexMerger.

I am not sure whether it will be possible to load the shadow meshes individually from its own file or if each level where it's missing has to be modified separately. The 'injection' solution (Ó la barefoot.sfx) seems more appealing, since it could be applied to TLR as well.

On another note, the saved game files have stopped being compatible with the save and position editors. This is only a minor inconvenience though.
Mokono is offline   Reply With Quote
Old 25-05-23, 09:51   #296
speedwagen
Hobbyist
 
Join Date: May 2023
Posts: 5
Default

Hey all. I was just wondering what the status was or if there is even going to be a release for DX9.
I have been trying to dig into getting the classic TR games to work with RTX remix but the issue is that the current versions of direct x7 and lower to dx9 wrappers do not really work and if the application is using a DX9 API then it needs to be using a fixed function pipeline.
I tried with TR2main but I remember reading from the dev himself that the dll is pretty delicate which shows as the game will crash on boot.
speedwagen is offline   Reply With Quote
Old 14-06-23, 16:29   #297
Niko Todd
Student
 
Join Date: Sep 2021
Location: Here & Now
Posts: 106
Default

*To be deleted*

Last edited by Niko Todd; 15-08-23 at 15:44.
Niko Todd is offline   Reply With Quote
Old 14-06-23, 22:51   #298
Woops
Archaeologist
 
Woops's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Invercargill
Posts: 1,499
Default

PC doesn't have distance fog originally
12 is PSX
__________________
I like cats
Woops is offline   Reply With Quote
Old 08-08-23, 08:55   #299
CheshireBitch
Archaeologist
 
CheshireBitch's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 2,169
Default

I just finished playing Chronicles with this new tomb5.exe and I loved it !!
The new fixed stuff is really great and I really enjoyed playing it in its best shape !

I had two minor bugs, don't know if they are linked to the new exe or not :

1. the rolling while crawling animation does not play in the "13th floor" level. When you are crawling and press the sprint button, Lara Croft just slides on the floor with no animation playing. It's only in this level that it was missing.

2. While playing "Escape with the Iris" I had a crash in the elevator. When you push the button for it go up there's a cutscene playing, it crashed when the camera came back to Lara Croft. I don't know how the level works but it kinda felt like the game failed to load the flipmap or something (if there's a flipmap there) After reloading the game it did not crashed again.

Probably you already know about these but I just wanted to say it just in case.

Anyway it has been amazing to play the game with your new tomb5 ! I loved it !
CheshireBitch is offline   Reply With Quote
Old 15-08-23, 22:28   #300
Kirishima
Explorer
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 739
Default

Quote:
Originally Posted by CheshireBitch View Post
1. the rolling while crawling animation does not play in the "13th floor" level. When you are crawling and press the sprint button, Lara Croft just slides on the floor with no animation playing. It's only in this level that it was missing.
From what I remember, the animation isn't present in the level and thus can't be fixed with Tomb5.
Kirishima is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 22:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.
Tomb Raider Forums is not owned or operated by CDE Entertainment Ltd.
Lara Croft and Tomb Raider are trademarks of CDE Entertainment Ltd.