www.tombraiderforums.com  

Go Back   www.tombraiderforums.com > Community Forums > Technical Support

Reply
 
Thread Tools
Old 12-08-20, 00:32   #1
mcmike1489
Hobbyist
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 49
Default Referral request to the Indiana Jones forums for help

I know this is not the right place to ask for help for any of the Indiana Jones video games, but I can't find any site to get help from, can someone help me please? It's about running Indiana Jones and the Infernal Machine on Windows 10 64-bit. It runs perfectly at times, but then it tends to crash at start-up quite a lot. This is the only site closely related to Indy since Tomb Raider and the Indiana Jones franchises are related in the same game genre.
mcmike1489 is offline   Reply With Quote
Old 12-08-20, 11:44   #2
jackali
Super Moderator
 
jackali's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Surrey, England
Posts: 14,989
Default

I'll move this to the tech support section, hopefully someone there will see and be able to help you.
__________________
Life tastes better with cake. 🎂
jackali is offline   Reply With Quote
Old 12-08-20, 15:39   #3
ANoDE
Golden
 
ANoDE's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Austria
Posts: 5,505
Default

Quote:
Originally Posted by mcmike1489 View Post
I know this is not the right place to ask for help for any of the Indiana Jones video games, but I can't find any site to get help from, can someone help me please? It's about running Indiana Jones and the Infernal Machine on Windows 10 64-bit. It runs perfectly at times, but then it tends to crash at start-up quite a lot. This is the only site closely related to Indy since Tomb Raider and the Indiana Jones franchises are related in the same game genre.
Hi,

which version of the ge do you have? Disc version? GOG version?
Did you upgrade your Windows version or your drivers before the issues began?

There's a few people around the internet talking about similar issues, but there seems to be a fan made patch floating around somewhere that should fix them.
__________________
🎶 ~ Help me leave behind some reasons to be missed ~ 🎶
ANoDE is offline   Reply With Quote
Old 12-08-20, 18:04   #4
mcmike1489
Hobbyist
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 49
Default

Quote:
Originally Posted by jackali View Post
I'll move this to the tech support section, hopefully someone there will see and be able to help you.
I see, the tech support within this forum section, thanks!
mcmike1489 is offline   Reply With Quote
Old 12-08-20, 18:11   #5
mcmike1489
Hobbyist
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 49
Default

Quote:
Originally Posted by ANoDE View Post
Hi,

which version of the ge do you have? Disc version? GOG version?
Did you upgrade your Windows version or your drivers before the issues began?

There's a few people around the internet talking about similar issues, but there seems to be a fan made patch floating around somewhere that should fix them.
I'm using the disc version, however I do own the Steam and GOG versions as well, but the disc version is my preference. I'm using Windows 10 64-bit. My drivers are all up to date. Cool, what fanmade patch are you talking about? Is this the fanmade patch you're referring to? The 64-bit installer didn't work for me sadly. Still having crashing issues at start-up from the game launcher. It still works though without crashes. It works perfectly one time and the next time, it crashes. It's a basically a game that's bipolar and can't make up it's mind. Here is the link below.

https://www.replaying.de/files/india...p-vista-7-x64/

Last edited by mcmike1489; 12-08-20 at 18:12.
mcmike1489 is offline   Reply With Quote
Old 13-08-20, 17:21   #6
ANoDE
Golden
 
ANoDE's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Austria
Posts: 5,505
Default

Yes, that was the patch I read about.
Do the other versions (Steam/GoG) work for you?

I'm afraid I'm not much of help here, if the patch didn't work.
__________________
🎶 ~ Help me leave behind some reasons to be missed ~ 🎶
ANoDE is offline   Reply With Quote
Old 13-08-20, 17:43   #7
mcmike1489
Hobbyist
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 49
Default

Oh ok, no neither the Steam or the GOG versions don't work. It would work one time and then the next time, it crashes. Why does it work one time and then it stops working after the first success run of the game when launching it? That's what I would like to know. Do you think it's the coding within the .exe file that's something is wrong with it?
mcmike1489 is offline   Reply With Quote
Old 13-08-20, 18:57   #8
ANoDE
Golden
 
ANoDE's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Austria
Posts: 5,505
Default

I'm not really sure what could be the case of these random crashes.
I'm on Win 10 x64 as well and mine works like a charm (so far).

I do assume that there's some issue in the executable, maybe some unreleased driver handle or so, that corrupts upon the next launch of the game.

I don't know if the game writes crash-logs or dumps that could be analyzed.
__________________
🎶 ~ Help me leave behind some reasons to be missed ~ 🎶
ANoDE is offline   Reply With Quote
Old 13-08-20, 19:16   #9
mcmike1489
Hobbyist
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 49
Default

Hmmm, an unreleased driver handle? So, how do you try to fix it within the executable? This seems too technical, sorry about that.
mcmike1489 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 09:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.