www.tombraiderforums.com

Go Back   www.tombraiderforums.com > Tomb Raider Modding > Tomb Raider Level Editor > Software Development

Reply
 
Thread Tools
Old 04-01-20, 11:30   #251
LoreRaider
Archaeologist
 
LoreRaider's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Location: Italy
Posts: 1,228
Default

I've tried yesterday this new trick to convert UV mapped models to fake UV and it works flawlessly, so thank you so much for that
Now, I have a little problem, I'm converting some good old Silent Hill 1 objects, and they don't use that big quality for textures, so exporting the texture page as 128x128 it's fine already, the problem is that when I import the texture page on TextureAdd, it resizes that page to 256x256 and the .rec file with all the infos about textures placement takes the infos for 256x256 sized page as well, is there a way to keep it 128x128?
__________________
"Everybody lies, no exceptions."
LoreRaider is offline   Reply With Quote
Old 05-01-20, 03:12   #252
sapper
Archaeologist
 
sapper's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 1,625
Default

Can you import the texture using Strpix? I can't remember. textureadd is only necessary for the .rec.

Yes the .rec assumes 256 x 256 I will have to see if I can change script for 128 x 128.
__________________
Check trsearch\Tools for some of my programs
sapper is offline   Reply With Quote
Old 05-01-20, 10:36   #253
LoreRaider
Archaeologist
 
LoreRaider's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Location: Italy
Posts: 1,228
Default

Yes I can of course
And thanks for looking at that
__________________
"Everybody lies, no exceptions."
LoreRaider is offline   Reply With Quote
Old 05-01-20, 12:20   #254
sapper
Archaeologist
 
sapper's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 1,625
Default

There is a way to import in TextureAdd.

Select page 1.

Delete the page in the "Texture Pages" section

In "Texture Pieces" section click add new and load image

My modified script will assume 128 x 128 texture is in top left corner of page 1.

Then import .rec file in "Texture Position" section

Updated script will be posted soon.

EDIT:

Updated plugin here https://github.com/sapper-trle/sappe...eases/tag/v2.4

You can uninstall my current addon and install the new one

or

if you know where the plugin is installed, just copy __init__.py over old copy.

Addon installed at "C:\Users\Username\AppData\Roaming\Blender Foundation\Blender\2.80\scripts\addons\sappers-TRLE-addons\__init__.py" on my PC.

In .rec export file dialog look for "128 x 128 image" checkbox in options. Check the option to scale the UVs to 128 x 128 image instead of default 256 x 256.

Note I didn't test with a model so let me know if it doesn't work.
__________________
Check trsearch\Tools for some of my programs

Last edited by sapper; 06-01-20 at 04:16.
sapper is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 05:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.