www.tombraiderforums.com  

Go Back   www.tombraiderforums.com > Tomb Raider Modding > Tomb Raider Level Editor

Reply
 
Thread Tools
Old 09-01-20, 17:30   #1
frankky
Student
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 121
Default Sound problem

Hello

I finished the level and tested it is okay except for the fact that 2 objects lack the sound.

MISSING SOUNDS:
The creaking of the door that opens with the Crowbar is missing
The sound of when Lara pushes a Pushable_Objectx is missing


QUESTION: is there anyone who can help me solve these 2 problems?

Let me know.

Hi Franky
frankky is offline   Reply With Quote
Old 13-01-20, 17:49   #2
Kivlov
Historian
 
Kivlov's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Location: Zhukovsky, Russia
Posts: 308
Default

I'd start from updating your sound card driver. And make sure the speaker system you use correpond to your sound settings in Windows. For example similar issue may happen if you use 2.1 speaker system, but in the settings it's set to 5.1 - and as a result some of the sounds in games may be missing.

In my experience this also happened once on a cheap motherboard with a bad integrated sound chip.
__________________
Team Classic: We want our classic Lara Croft back!
Kivlov is offline   Reply With Quote
Old 14-01-20, 08:52   #3
frankky
Student
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 121
Default

Quote:
Originally Posted by Kivlov View Post
I'd start from updating your sound card driver. And make sure the speaker system you use correpond to your sound settings in Windows. For example similar issue may happen if you use 2.1 speaker system, but in the settings it's set to 5.1 - and as a result some of the sounds in games may be missing.

In my experience this also happened once on a cheap motherboard with a bad integrated sound chip.
Hi Kivlov
my problem lies in the fact that all the sounds hear well is only that of the creaking of a door that opens with the Crowbar and the sound of when Lara pulls or pushes a Pushable

I tried them all I know to hear these sounds in the game, but I couldn't.
Hi Franky
frankky is offline   Reply With Quote
Old 14-01-20, 19:59   #4
Joey79100
Professor
 
Joey79100's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: France
Posts: 3,215
Default

I have a feeling this thread belongs to the Level Editor section and has nothing to do with TR2013.
Joey79100 is offline   Reply With Quote
Old 14-01-20, 20:26   #5
Chamayoo
Relic Hunter
 
Chamayoo's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: The 90s museum
Posts: 6,529
Default

Ahah. I love this particular moment when Lara opened the door not with the axe but the crowbar, so Classic !!
__________________
Laura Crotch returns home to inherit Crotch Industries
Chamayoo is online now   Reply With Quote
Old 16-01-20, 16:55   #6
Titak
Moderator
 
Titak's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Drenthe, The Netherlands
Posts: 32,761
Default

Most likely possible causes: the sounds are in the wrong format (in case you are using custom sounds) or the sounds are not assigned to the wad.

These tutorials might be of help.

From our tutorials section:
Setting up sounds for TRLE (video): https://www.tombraiderforums.com/sho...d.php?t=223409
Sound issues: https://www.tombraiderforums.com/showthread.php?t=79194
No sound, missing sound, wrong pitch?: https://www.tombraiderforums.com/sho...d.php?t=128465
__________________
If it walks like a duck and if it quacks like a duck, it is a duck.
Titak is offline   Reply With Quote
Old 16-01-20, 17:18   #7
Kubsy
Student
 
Kubsy's Avatar
 
Join Date: Nov 2019
Location: Polska
Posts: 240
Default

Quote:
Originally Posted by Titak View Post
Most likely possible causes: the sounds are in the wrong format (in case you are using custom sounds) or the sounds are not assigned to the wad.

These tutorials might be of help.

From our tutorials section:
Setting up sounds for TRLE (video): https://www.tombraiderforums.com/sho...d.php?t=223409
Sound issues: https://www.tombraiderforums.com/showthread.php?t=79194
No sound, missing sound, wrong pitch?: https://www.tombraiderforums.com/sho...d.php?t=128465
Does this also apply to background music? I tried to set up a trigger with ,PlayAudio’ but it didn’t work.
__________________
Chronicles Lara: "Whatever"
Kubsy is offline   Reply With Quote
Old 16-01-20, 20:42   #8
Titak
Moderator
 
Titak's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Drenthe, The Netherlands
Posts: 32,761
Default

AkyV said something about that in the general chat thread today.

Quote:
Originally Posted by AkyV View Post
Quote:
Originally Posted by Songe View Post
How do you loop an audio using TRNG? When I trigger audio 098, or 096, it isn't looped.
With flipeffect "Sound (CD)" triggers to play simply choose "loop" in the trigger parameters.
Using old CD trigger in TRNG - you can't.
__________________
If it walks like a duck and if it quacks like a duck, it is a duck.
Titak is offline   Reply With Quote
Old 16-01-20, 22:32   #9
Kubsy
Student
 
Kubsy's Avatar
 
Join Date: Nov 2019
Location: Polska
Posts: 240
Default

Ah ok, stupid me
__________________
Chronicles Lara: "Whatever"
Kubsy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 07:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.