www.tombraiderforums.com  

Go Back   www.tombraiderforums.com > Tomb Raider Modding > Tomb Raider Level Editor > Next Generation Level Editor

Reply
 
Thread Tools
Old 11-12-19, 21:31   #1
Teeth
Archaeologist
 
Teeth's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Poole, Dorset, England
Posts: 1,942
Default Delete NG Tomb4 Configurations

Hi guys,

How do I make it so NG Tomb4 is not set up on my computer at all, and it has no idea which resolution/settings I'd like to run with? Something has gone wrong and I'd like to start from scratch.

I've already detailed elsewhere the problem I'm having, but here it is again in case anyone has a solution:

Quote:
With no Emergency Settings I have an extremely laggy inventory, so I turned on Soft Full Screen which fixed it.

For a while I could play on lower resolutions with no issue, but on higher ones everything would be in a tiny box in the top left corner of the screen (the rest of the screen just being pitch black).

But now, no matter what resolution I pick with Soft Full Screen on, the whole screen is always in a tiny box in the corner.

This is what I'm working with.
Any help at all would be greatly appreciated.
Teeth is offline   Reply With Quote
Old 14-12-19, 02:50   #2
Boobandie
Professor
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 3,873
Default

Create a shortcut of the tomb4.exe, open the properties of this new shortcut. In the Shortcut menu, go down to Target.

The line there should be the address of your tomb4.exe in quotation marks. Add a space followed by -setup, so it looks like;

"C:\...\trle\tomb4.exe" -setup

Rename the shortcut to 'Setup' or whatever you'd like, now you have a way to change the Level Editors settings whenever you want.

For actually removing the pre-set settings from your computer entirely, I think there is a way through deleting the application data somewhere in your windows files, but I cant find a tutorial on it.

Last edited by Boobandie; 14-12-19 at 02:53.
Boobandie is offline   Reply With Quote
Old 14-12-19, 18:09   #3
Teeth
Archaeologist
 
Teeth's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Poole, Dorset, England
Posts: 1,942
Default

That last line is what I'm looking for.
Teeth is offline   Reply With Quote
Old 15-12-19, 06:55   #4
Boobandie
Professor
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 3,873
Default

Sorry I couldn't help much with that. But I thought an individual setup exe might help refresh the settings more than the menu that pops up when you run the Tomb4.exe
Boobandie is offline   Reply With Quote
Old 15-12-19, 07:20   #5
Joey79100
Professor
 
Joey79100's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: France
Posts: 2,987
Default

Settings are stored in the Windows' registry.

Open the Registry editor (several ways to do it, common ways are pressing Ctrl+R then typing regedit, or typing it in Windows Start Menu for example). Look for HKEY_CURRENT_USER\Software\Core Design\ (you can just copy paste it in the address bar just below the menus), then delete the Tomb Raider Level Editor folder.
Joey79100 is offline   Reply With Quote
Old 15-12-19, 09:46   #6
Teeth
Archaeologist
 
Teeth's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Poole, Dorset, England
Posts: 1,942
Default

Thank you Joey.

I really wish someone knew how to fix the 'tiny box in the top left corner of the screen' problem though...
Teeth is offline   Reply With Quote
Old 22-01-20, 21:21   #7
Teeth
Archaeologist
 
Teeth's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Poole, Dorset, England
Posts: 1,942
Default

Pardon the bump, but I've found the solution in case anyone else is having this problem!

Right click the EXE and choose Troubleshoot Compatibility. Windows will set up the program for Windows XP Service Pack 3.

I KNEW I'd seen this problem before, and I KNEW the solution would be something simple and obvious I'd overlooked. So glad I can play TRLE games again!
Teeth is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 05:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.